Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika haberi İçişleri Bakanlığı'ndan karantina açıklaması!

        İçişleri Bakanlığı'ndan koronavirüs tedbirlerine ilişkin açıklama yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

        "Koronavirüs tedbirleri kapsamında; 30.03.2020 günü saat 15.15 itibarı ile Türkiye genelinde toplam 39 yerleşim yerinde, mülki idare amirleri başkanlığındaki il ve ilçe hıfzıssıhha kurulları kararıyla karantina uygulaması yapılmaktadır.

        Karantina uygulamaları; 18 ilimizdeki; 1 belde, 6 mahalle, 28 köy ve 4 mezra olmak üzere toplam 39 yerleşim yerinde uygulanmaktadır.

        .png
        .png

        Söz konusu karantina uygulamaları tedbir amaçlı olup koronavirüs salgınının yayılarak vatandaşlarımızın hayatını tehdit etmesini engellemek ve yerleşim yerlerindeki sosyal izolasyonu sağlamak üzere alınmıştır."

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 41'E YÜKSELDİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam saatlerinde yaptığı açıklamada karantina altına alınan yerleşim yeri sayısının 41'e yükseldiğini açıkladı.

        Erdoğan açıklamasında, "Halihazırda ülke genelinde köy ve mahalle statüsündeki41yerleşim birimimizkarantinaaltındadır. Benzer örneklerin yaygınlaşmasının önüne geçmenin tek yolu, her birimizin kendikarantinasını kendi uygulamasıdır. Burada en önemli hassasiyetimiz, temel ihtiyaç maddelerinin arzında sürekliliği sağlamak ve ihracatı desteklemek için üretimin kesintisiz sürmesini temin etmektir."ifadelerini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ