Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika haberi Vergi Usul Kanunun'da değişiklik teklifini Meclis'te - İş-Yaşam Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        AK Parti, vergi başta olmak üzere ekonomiyle ilgili çeşitli konularda değişiklik öngören 65 maddelik yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Teklif ile basit usulde vergiye tabi küçük esnafın kazançları gelir vergisinden muaf tutulacak.

        AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında vergi mükellefleriyle ilgili; esnaf, çiftçi ve bütün toplumsal kesimlerin lehine, kolaylaştırıcı düzenlemeler içeren vergi kanunlarına ilişkin kanun teklifinin, yeni yasama yılında Meclis'e sunulacağını bildirmişti.

        ÇİFTÇİ DESTEK ÖDEMELERİ GELİR VERGİSİNDEN MUAF TUTULACAK

        Teklif ile basit usulde vergiye tabi küçük esnafın kazançları gelir vergisinden muaf tutulacak. Böylece yaklaşık 850 bin civarında mükellef gelecek yıldan itibaren vergi ödemekten kurtulacaklar.

        REKLAM

        Çiftçilere yapılan destek ödemeleri gelir vergisinden muaf tutulacak ve halen yüzde 4 oranındaki stopaj kesintisine son verilecek. Bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacak.

        Halen yılda dört olan geçici vergilendirme dönemi üçe indirilecek. Ertesi yılın şubat ayında verilmekte olan beyanname artık verilmeyecek.

        Mart ayında verilen gelir vergisi beyannamesi ile nisan ayında verilen kurumlar vergisi beyannamesi bir ay öne çekilecek.

        Vergisini düzenli ödeyen mükelleflere sağlanan vergi indiriminde de mükellefler lehine bir düzenlemeye gidilecek. Halen vergi cezasına ilişkin denetim raporu düzenlenmesi halinde vergi indirim hakkı kayboluyor. Yapılacak düzenlemeyle vergi cezası kesinleşmedikçe indirim hakkı devam edecek.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ