Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA: Artvin'de yangın felaketi! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde bir evde çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle çevredeki evlere sıçradı. 60 ev alevlere teslim oldu. Yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

        İTFAİYE EKİPLERİ VE ARAZÖZER DEVREDE

        Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde öğle saatlerinde ahşap bir evde yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılarak çevredeki evlere de sıçradı. İhbar üzerine köye, belediyeye ait itfaiye ekipleri ile Orman Müdürlüğü´ne bağlı arazözler ve sağlık ekipleri sevk edildi.

        ALEVLER 60 EVE SIÇRADI

        Alevlerin 60 eve sıçradığı yangına itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekipler, alevlerin diğer evlere de sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Dereiçi Köyü Muhtarı Sabri Duman, "Köyümüzde büyük bir felaket yaşanıyor. Şu ana kadar 50´ye yakın ev alev aldı. Ekipler müdahale ediyor" dedi.

        REKLAM

        BAKAN YARDIMCISI ÇATAKLI'DAN AÇIKLAMA

        İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından yangına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

        "Artvin - Yusufeli - Dereiçi Köyü’ndeki yangın büyük oranda kontrol altına alındı. AFAD’dan 1.000.000 TL acil yardım ödeneği gönderildi. Yangından etkilenen vatandaşlarımızın barınma ve beslenme ihtiyaçları için hazırlıklar tamamlandı.

        Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor."

        CAN KAYBI YOK

        Yangın için tüm ilçelerden takviye itfaiye araçları köye yönlendirildi. Yangına havadan müdahale için yangın söndürme helikopteri istendi.

        "35 EV ZARAR GÖRDÜ, 20 HAYVAN ÖLDÜ"

        Yangının ardından bölgeye gelen Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, köyde 176 ev bulunduğunu söyledi.

        Yangından dolayı 35 evin zarar gördüğünü, 20 hayvanın öldüğünü Özdemir, herhangi bir yaralı ya da can kaybı olmadığını ekledi.

        Öte yandan, bölgeye gelen Artvin Valisi Yılmaz Doruk, incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ