Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa KORKUTAN OLAY! Son dakika: Muğla ve İzmir'de orman yangınları çıktı! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki Otmanlar Mahallesi Şeytanderesi mevkiinde daha önce soğutma çalışmasının yapıldığı belirtilen ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yeniden yangın başladı.

        AA'da yer alan habere göre karadan ulaşım sağlanamadığı için yangına havadan 2 yangın söndürme uçağı ve 8 helikopterle müdahale ediliyor. Köyceğiz'de, 29 Temmuz'da saat: 13.30'da makilik alanda çıkan yangın, 12 Ağustos'ta söndürülmüştü.

        İZMİR'DE DE İKİ NOKTADA YANGIN ÇIKTI

        Öte yandan İzmir'in Menderes ve Urla ilçelerinde çıkan orman ve makilik yangınlarına da havadan ve karadan müdahale edildi.

        İzmir'in Urla ilçesinde makilik alanda çıkan yangın ile Menderes ilçesindeki orman alanda çıkan yangınlar, havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonrasında kontrol altına alındı. Her iki bölgede de soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

        BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

        Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, İzmir'deki yangınla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Pakdemirli, "Ekiplerimiz yangına 1 uçak, 5 helikopter, 20 arazöz, 2 dozer ile müdahale etti. Sahadaki arkadaşlarımızın yoğun müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor" açıklamasında bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ