Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2016 Rio Olimpiyatları Berdimuhammedov çılgına döndü - 2016 Rio Olimpiyatları Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        31. Yaz Olimpiyatları’nda 9 sporcuyla temsil edilen Türkmenistan’ın madalya kazanamaması, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’u oldukça kızdırdı... Ülkede sporu geliştirmek için çok çaba harcandığını buna rağmen beklenilen başarıların bir türlü gelmediğini dile getirerek sporculara adeta ateş püsküren Berdimuhammedov, Rio’da mücadele eden sporcularını vatana ihanetle suçladı. Judoda 2, atletizmde 2, halterde 2, yüzmede 2 ve boksta da 1 sporcu olmak üzere toplamda 9 sporcuyla Rio’ya katılan Türkmenistan’ın en büyük başarısı, Gulnabat Kadyrova’nın kadınlar halter 69 kiloda elde ettiği 5.’lik. Türkmenistan’ın olimpiyat tarihinde madalyası bulunmuyor.

        EN BÜYÜK UMUTLARI DANİYAR’DI

        Rio 2016’da halter 69 kiloda ülkemize gümüş madalya kazandıran milli sporcumuz Daniyar İsmayilov, Türkmenistan’ın çok şey beklediği isimlerdendi... Türkmenistan adına mücadele ettiği Londra 2012’de madalyaya yaklaşamayan 24 yaşındaki haltercimiz, sonrasında her şeyini Türkmenistan’da bırakıp cebinde beş parasız olarak sadece başarı kazanmak için ülkemize gelmişti. Ve Daniyar, ülkesindeki kötü performansının aksine, Türkiye’de kendisine verilen destek ve güvenle Rio 2016’da kürsüye çıktı.

        KOMŞULAR PARMAK ISIRTTI

        Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un sporcularının başarısızlıkları üzerine onları ülkeye ihanetle suçlamasının nedeni ise ülkenin komşularının Rio’da kazandığı madalyalar. Özbekistan olimpiyatları 3’ü boks, biri halterden gelen 4 altın olmak üzere toplam 13 madalyayla 21. sırada bitirdi. Bir diğer komşu ülke Kazakistan ise yüzme, halter ve boksta kazandığı 3 altın, toplam 17 madalya ile 22. sırada yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ