Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Euro 2016 Milli Takım'ı onlar koruyacak! - Futbol Haberleri
        1

        HTSPOR.COM | DIŞ HABERLER - Bu yaz Fransa'da düzenlenecek olan EURO 2016 turnuvası öncesi Avrupa'da artan terör saldırıları, yetkilileri de harekete geçirdi.

        2

        A Milli Futbol Takımı'nın da yer alacağı turnuva öncesi Fransız hükümeti birçok istihbarat teşkilatı ile işbirliği için görüşmeye başladı.

        3

        Son olarak Belçika'nın Brüksel kentinde 3 farklı noktada düzenlenen bombalı saldırılar neticesinde onlarca insan yaşamını yitirdi.

        4

        Fransa hükümetinin, SAS ve Interpol'den yetkililere EURO 2016 öncesinde terör saldırılarına karşı yardım etmeleri için çağrıda bulunduğu öğrenildi.

        5

        Yetkililerin şimdiden tüm turnuva boyunca İngiliz özel kuvvetlerinin yardımını almak için AB'nin Lizbon Antlaşması'nı devreye sokacağı belirtildi.

        6

        SAS kuvvetlerinin, tüm antrenman sahalarını, kamp alanlarını ve otellerle birlikte maçların oynanacağı sahaların güvenliğinden sorumlu olacağı ifade edildi.

        7

        Turnuva boyunca maçların oynanacağı şehirlerde güvenlik alanları oluşturulacak ve ekiplerin sürekli olarak teyakkuzda olacak

        8

        İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti'nin de güvenlik çalışmalarında destek vereceğine dikkat çekildi.

        9

        Geçen sene Stade de France'da oynanan Fransa-Almanya maçına da bombalı saldırı düzenlemek isteyen DAEŞ terör örgütü üyesi saldırgan, stadın kapısını aşamamıştı.