Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Kupası 2010 Fildişi Sahili Fildişi renk katacak! - Futbol Haberleri

        Portekiz, Kuzey Kore ve Brezilya ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için çaba harcayacak olan Fildişi Sahili'nin kupaya katılma mücadelesi, teknik direktörü, aday kadrosu, öne çıkan futbolcuları, olası oyun düzeni ve dünya kupaları geçmişiyle ilgili bilgiler şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Fildişi Sahili Dünya Kupası Afrika elemelerine 2. turdan katıldı. Bu turda, Mozambik, Madagaskar ve Botswana ile aynı grupta yer alan Fildişi, grubu 3 galibiyet 3 beraberlikle yenilgisiz lider tamamladı ve 3. tura kaldı.

        Fildişi Sahili, 3. turda Burkina Faso, Malavi ve Gine ile E grubunda mücadele etti ve şu sonuçları alarak 1. sırada Dünya Kupası'na katılma hakkı kazandı.

        Fildişi Sahili 5-0 Malavi

        Gine 1-2 Fildişi Sahili

        Burkina Faso 2-3 Fildişi Sahili

        Fildişi Sahili 5-0 Burkina Faso

        Malavi 1-1 Fildişi Sahili

        Fildişi Sahili 3-0 Gine

        TAKIMLAR O G B M A Y P

        1. Fildişi Sahili 6 5 1 0 19 4 16

        2. Burkina Faso 6 4 0 2 10 11 12

        3. Malavi 6 1 1 4 4 11 4

        4. Gine 6 1 0 5 7 14 3

        TEKNİK DİREKTÖR

        Sven Goran Eriksson

        Çalıştırdığı takımlar: Degerfors, Göteborg, Benfica, Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio, İngiltere, Manchester City, Mexico

        Başarıları: İtalya Şampiyonluğu (2000), İtalya Federasyon Kupası (2000, 1998, 1994, 1986), İtalya Süper Kupası (1998), Portekiz Şampiyonluğu (1991, 1984, 1983), Portekiz Kupası (1983), İsveç Şampiyonluğu (1981) İsveç Federasyon Kupası (1982, 1979), Avrupa Kupa Galipleri Kupası (1999), UEFA Kupası (1982), UEFA Süper Kupa (1999)

        Kariyeri: 5 Şubat 1948'de, İsveç'in Torsby kentinde doğan Sven Goren Eriksson, teknik direktörlük kariyerinde, fazla bir teknik direktörü nasip olmayacak çok büyük başarılara imza attı.

        Mükemmel kariyeri, İngiltere milli takımının başındayken zedelenen ve istenilen sonuçların elde edilememesinin ardından İngiltere macerasına son veren Eriksson, Güney Afrika'da Fildişi Sahili ile itibarını geri kazanma çabası verecek.

        Kendisini futbola adayan ve titizliğiyle bilinen teknik direktör, işinde ne kadar başarılı olduğunu ilk kez, İsveç'te elde ettiği kupalarla kanıtladı. Kariyerini, Portekiz ve İtalya'da elde ettiği kupalarla süsleyen Eriksson, 2001'de İngiltere'nin başına geçti ve İngiltere milli takımını çalıştıran ilk yabancı teknik direktör unvanını kazandı.

        Eriksson, İngiltere ile 2002 ve 2006'da çeyrek finale kadar yükseldi, ancak İngiliz kamuoyunda kendisine yöneltilen oklar ve tabloid gazetelerdeki iddialar, teknik direktörün Almanya'daki finallerin ardından istifa etmesine neden oldu.

        İsveçli teknik direktör, İngiltere milli takımından sonra Manchester City'nin başına geçti ve buradaki başarılı günlerinin ardından kendisini Meksika milli takımının başında buldu. Meksika'da beklentileri karşılayamayan Eriksson'un buradaki macerası kısa sürdü ve daha sonra, ikinci lig takımlarından Notts County'nin teknik direktörü olarak İngiltere'ye döndü.

        Güçlü tarafları: Son derece tecrübeli olan Sven Goran Eriksson, oyuncu seçiminde oldukça açık görüşlü.

        Zayıf tarafları: Eriksson, İngiltere'yken, saha dışındaki görüntüsüyle magazin basınının malzemesi oldu. Medya tarafından kolaylıkla hedef alınabilen Eriksson, takıma ruh kazandıramamak ve oyuncuları motive edememekle eleştiriliyor.

        Taktikleri: İngiltere milli takımının başındayken 4-4-2 formatına sadık kalan Eriksson, Meksika'da 4-3-3'ü denedi. Teknik direktörün, Fildişi Sahili ile bu iki formattan da faydalanabileceği belirtiliyor.

        Dünya Kupası tahmini: Dünya Kupaları'nda büyük bir tecrübesi olan Eriksson, Fildişi Sahili'nin başına kısa zaman önce getirildi ve takımı çalıştırmak için yeterli zamana sahip olamadı. Dünya Kupası'na renk katması beklenen Fildişi Sahili'nin ikinci turdan öteye geçmesi, her ne kadar sürpriz yapabilecek takımlar arasında gösterilse de zor görünüyor.

        ÖNE ÇIKAN FUTBOLCULAR

        Abdoulaye Meite (Savunma)

        Kulüp bazında İngiltere Championship ekiplerinden West Bromwich Albion'da oynayan Meite, futbol kariyerine, doğup büyüdüğü Paris'te başladı.

        2006'daki Dünya Kupası'nda da oynayan Meite, son derece güçlü yapısıyla dikkati çekiyor ve oyunuyla takım arkadaşlarına güven veriyor. Meite, oyuncu markajında da verilen görevi en iyi şekilde yerine getiriyor.

        Emmanuel Eboue (Savunma)

        Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in dünya futboluna tanıttığı isimlerden Eboue, son derece süratli ve savunmadan yaptığı çıkışlarla rakip defansı tehdit eden bir futbolcu.

        Savunmasının sağ tarafının yanı sıra, hücumda kanatta oynama becerisini gösteren Eboue, güçlü fiziğini oyununa yansıtabiliyor ve topa konsantre olduğunda sakatlanma riskini alarak sert futbola başvurabiliyor. Eboue, sert yapısı nedeniyle İngiltere'deki rakip takımların taraftarları tarafından fazla sevilmiyor.

        Kolo Toure (Orta Saha)

        Manchester City'nin Kaptanı, Fildişi Sahili'nde orta sahanın beyni olarak görev yapıyor. Arsenal'de geçirdiği 7 sezonda büyük bir tecrübe kazanan ve İngiltere'deki en iyi savunmacılar arasında gösterilen Kolo Toure, top kapma ve hava toplarındaki başarısıyla göze çarpıyor.

        Futbolcu, zaman zaman konsantrasyonunu yitirmekle eleştiriliyor.

        Yaya Toure (Orta Saha)

        Barcelona'nın da orta sahasını emanet ettiği futbolcu, üstün fizik gücü ve çalışkanlığıyla dikkati çekiyor. Savunmada da görev alabilen Yaya Toure, fırsat bulduğunda hücuma da destek veriyor ve hava toplarındaki üstünlüğünü kullanarak gol yollarını zorluyor.

        Didier Drogba (Forvet)

        Günümüz futbolunun tartışmasız en iyi forvetlerinden biri olarak gösteriliyor. Hızlı, hava toplarında üstün ve son vuruşlarda son derece başarılı.

        Her ne kadar sakatlıklar nedeniyle bir dönem form grafiğinde düşüş olsa da, rakip savunmaların her zaman korktuğu, her savunmacının baş edemeyeceği bir futbolcu.

        Drogba, profesyonel futbol kariyerine, Fransa'nın Dunkirk takımında, sağ bek olarak başlamıştı.

        Abdulkader Keita (Forvet)

        Galatasaray'da forma giyen Keita, her iki kanatta da oynayabiliyor. Süratli ve çevik bir oyuncu olan Keita, rahat adam geçme özelliğine de sahip.

        53 kez milli takımda oynayan 28 yaşındaki Keita, uzaktan sert vuruşlar yapabiliyor.

        DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ

        Fildişi Sahili, Dünya Kupası'na daha önce bir kez, 2006'da katıldı.

        Kupa'da 3 maç oynayan, bu maçlardan ikisini kaybeden, birini ise kazanan Fildişi Sahili, ilk turdan öteye geçemedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ