Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Riva'daki Hasan Doğan Milli Takım Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde incelemelerde bulundu - Futbol Haberleri

        Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Riva'da yapımı süren Hasan Doğan Milli Takım Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde incelemelerde bulundu.

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerin de hazır olduğu incelemelerde, Bakan Kılıç'a çalışmalarla ilgili bilgi verildi.

        İncelemelerin ardından Suat Kılıç, Yıldırım Demirören ve yöneticiler, işçilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Bakan Kılıç, 1970'li yıllardan beri konuşulan bir projenin tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

        Kılıç, tesisin isminin geçen dönem koyulduğunu belirterek, "Burası geniş ve güzel bir arazi. Beykoz Ormanları'nın kenarında, oksijen deposu bir bölgenin içindeyiz. Yaklaşık 50 milyon liraya mal olacak bir milli takımlar kampı inşa ediliyor" dedi.

        Ödeme planıyla ilgili de bilgi veren Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

        "Daha önce ifade ettiğimiz gibi TFF, üçte iki oranında kendi gelir kaleminden harcamaları gerçekleştirecek. Üçte bir oranında da Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak biz bu tesisin bitmesi ve Türk Milli Takımlarına kazandırılması için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Yaklaşık olarak da 2014 yılı mayıs-haziran aylarında burayı hizmete açıp, milli futbol takımlarımıza teslim edebileceğimize inanıyoruz. Yine bu tesisin özelliği, yukardan bakıldığında ay-yıldız görsel projede ortaya çıkacak. Türk Milli Takımı'na yakışan bir tesis. İnşallah bu tesislerde antrenmanlarını ve eğitimlerine devam edecek milli takımımız da Türk milletine yakışan başarılara yelken açar."

        Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ise en önemli projelerden birini gerçekleştirdiklerini ve bu tür eserlerin kalıcı olduğunu ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ