Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika haberler: TFF'ye ateş açanların kimlikleri belli oldu! - Spor Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Show TV'den Serhat Alaattinoğlu'nun haberine göre Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) dün saat 17.45 sıralarında düzenlenen silahlı saldırının ardından yakalanan iki zanlı için ek gözaltı süresi alındı.

        Saldırıyı düzenleyen zanlıların kimlikleri de belli oldu. Şüphelilerin, 56 yaşındaki Cüneyt U. ile 24 yaşındaki Oğuz G. oldukları öğrenildi.

        BİNAYA 5 KURŞUN İSABET ETTİ

        TFF Yönetim Kurulu toplantısının yapıldığı saatlerde dün, Riva Tesisleri'nin yakınındaki derenin kenarından binaya ateş açılmıştı. Toplantının yapılacağı ve başkanlık katının bulunduğu bölümü hedef alan saldırıda herhangi bir yaralanma olmazken binaya 5 kurşun isabet etti.

        2 SALDIRGAN GÖZALTINA ALINMIŞTI

        İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, akşam saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) binasına düzenlenen saldırıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

        BAKAN SOYLU: 11 BOŞ KOVAN VAR

        Riva Tesisi'nde basına açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, "Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Federasyon başkanımıza, yönetim kurulu üyelerimize tüm futbol camiamıza geçmiş olsun.

        REKLAM

        Yakın yerden 11 el atış olduğunu değerlendiriyoruz. 11 adet boş kovan var. 5 adet de isabet var. Bu olayın faillerini kısa süre içinde yakaladılar.

        Şu anda C.U. ve O.G. emniyet güçlerimizin çalışması sonucunda yakalandı" dedi.

        "ZANLILARIN İKİSİ DE ALKOLLÜYDÜ"

        Yakalanan 2 kişinin de alkollü olduğunu belirten Bakan Soylu, "Derenin hemen kenarında 250 metre ileride bir evde yakalandı. Olaydan hemen önce tesadüfi bir polis memurumuz kendisiyle ilgili fotoğraf çekiyor. Bu sırada şahısların alkol aldığı ve denize giriyorlar, bu sırada da atışı yapıyorlar. Allah korumuş, ben atılan kurşunların isabetlerini gördüm. Hallerinden sarhoş oldukları belli olmasa çok profesyonel bir atış olarak değerlendirilebilir. İstanbul Emniyetimize de teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

        Soruşturma sürerken polis, Cüneyt U. tarafından ateşlenip dereye atılan silahın bulunması için çalışma başlattı.

        KASAPOĞLU: 2 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

        Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, "TFF saldırısıyla ilgili iki kişi daha gözaltına alındı. Saldırıda kullanılan silah bulundu" dedi. Böylelikle olayla ilgili gözaltı sayısı 4'e yükseldi.

        EK GÖZALTI SÜRESİ ALINDI

        DHA'nın haberine göre de, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki binasına silahlı saldırı bulunan iki şüpheli için savcılıktan ek gözaltı süresi alındı.

        İLK SORGULARINDA "HEDEF GÖZETMEDEN ATEŞ ETTİK"

        Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliğinde sorguya alınan şüpheliler Cüneyt U. ve Oğuzhan G.'nin olay sırasında alkollü oldukları belirlendi. Şüphelilerin yapılan ilk sorgularında, içki içtiklerini, bu sırada silahı denemek için ateş ettiklerini söyledikleri öğrenildi. Olayın ardından çıkan karışıklıktan korktuklarını söyleyen şüphelilerin silahı dereye atarak olay yerinden kaçmaya çalıştıklarını anlattıkları belirtildi.

        DAHA ÖNCEDEN POLİSE GELİŞ KAYITLARI VAR

        Polis soruşturması sonucunda gözaltına altında tutulan şüphelilerin uzun yıllardır o bölgede oturdukları ve zaman zaman balıkçılık işiyle uğraştıkları belirlendi. Şüphelilerden Cüneyt U.'nun daha önceden 18 kez polise geliş kaydı olduğu, diğer şüpheli Oğuzhan G.'nin ise 3 geliş kaydı olduğu belirlendi.

        CEP TELEFONLARI VE BİLGİSAYARLARI İNCELENİYOR

        Asayiş şube müdürlüğü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında bugün adliyeye çıkarılması planlanan iki şüpheli için savcılıktan ek gözetim süresi alındı. Şüpheliler bu geceyi de nezarette geçirecek. Soruşturma kapsamında şüphelilerin kullandıkları cep telefonları ve bilgisayarlar inceleme altına alınırken, evlerinde de arama yapıldığı belirtildi.

        TFF BİNASI YAKININDAKİ TARLADA İKİ SİLAH BULUNDU

        AA'da yer alan habere göre de, saldırının ardından polis ekiplerince yapılan çalışmalarda, binaya yakın bir tarlada iki silah bulundu.

        Alınan bilgiye göre, TFF binasına gerçekleştirilen silahlı saldırıyla ilgili polis ekiplerinin olay yeri ve çevresindeki çalışmaları devam ediyor.

        Polislerin yaptığı detaylı arama sonucunda, olay yeri yakınındaki bir domates tarlasında beze sarılı halde iki silah bulundu.

        Silahlar, olayda kullanılıp kullanılmadıklarının belirlenmesi amacıyla incelemeye alındı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ