Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Tuan Tunalı'dan gizliliği ihlal eden eski eşi Hazal Filiz Küçükköse'ye 100 bin $’lık dava! - Magazin haberleri
        1

        Dizi setinde tanışıp 5 yıl önce evlenen çift, geçen nisanda anlaşmalı boşanma kararı almıştı. Çift 11 maddeden oluşan bir boşanma protokolü düzenledi ve anlaşmalı boşanmak için aile mahkemesine başvurdu.

        2

        TEK CELSEDE BOŞANMA

        Sabah'dan Osman Asiltürk'ün haberine göre, anlaşmalı boşanma taahhüdüne göre taraflar karşılıklı olarak birbirinden mal rejiminin tasfiyesine yönelik alacak, yoksulluk nafakası ve maddi manevi tazminat talep etmedi.

        3

        Aile mahkemesi 11 Nisan'da evlilik birliğinin temelinden sarsıldığını gerekçe göstererek oyuncu çifti tek celsede boşadı.

        4

        ALDATMA İDDİALARI

        Boşanmadan kısa süre sonra Küçükköse, hakkında gündeme gelen aldatma iddialarını basın yoluyla reddederek açıklamada bulundu.

        5

        Durumu anlaşmalı protokolün ihlali olarak değerlendiren oyuncu Tunalı da boşandığı eski eşine protokoldeki gizlilik anlaşmasına uymadığı gerekçesiyle asliye hukuk mahkemesinde 100 bin dolarlık maddi manevi tazminat davası açtı.

        6

        3 GÜN SONRA KONUŞTU

        Tunalı, avukatı aracılığı ile mahkemeye sunduğu dilekçede, şu ifadeler kullanıldı:

        7

        "Taraflar protokol gereği boşanma davası ile ilgili olarak ve boşanma davasının içeriğini oluşturan konularda konuşmama ve gizlilik kararı almışlardır.

        8

        Yine protokolün 9. maddesi hükmü gereği gizlilik kararını ihlal eden taraf diğer tarafa 100 bin dolar cezai şart ödemekle yükümlü kılınmıştır.

        9

        Davalı boşanmanın gerçekleşmesinden 3 gün sonra, basın aracılığı ile boşanma hükümlerine ve taraflar arasında daha önce gerçekleşen ve basına yansıyan olaylar hakkında açıklamalarda bulunmuş ve davacının kişiliğini zedeleyici durumların ortaya çıkmasına sebebiyet vermiştir"