Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üniversiteler ne zaman açılacak, Nisan'da açılır mı? YÖK Başkanı Erol Özvar'dan üniversitelerde yüz yüze eğitim açıklaması! 2023 Üniversitelerde online eğitim devam edecek mi?
        1

        Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve tüm Türkiye'yi etkileyen depremlerden sonra üniversitelerde yüz yüze eğitime ara verilmişti. Sadece zorunlu olan bölümler dışında kalan tüm bölümler uzaktan öğretime devam ediyor. Şimdi, milyonlarca öğrenci üniversitelerin ne zaman açılacağını merak ediyor. Peki, 2023 yılında üniversiteler ne zaman açılacak? İşte, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan yanıtlar....

        2

        ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren açıklamasında, üniversitelerin ne zaman açılacağını da belirtti.

        Şu anda uzaktan eğitim şeklinde devam eden üniversiteler için Nisan ayının başında yeni bir değerlendirilme yapılacak. Şartların sağlanması halinde uzaktan eğitimin yanında yüz yüze eğitim imkânın da olduğu hibrit öğrenim seçeneği de masaya yatırılacak.

        3

        DEPREMDEN ETKİLENENLER BAŞKA BİR ÜNİVERSİTEDE EĞİTİME DEVAM EDEBİLİR

        Özvar, ayrıca depremden etkilenenlerin eşdeğer başka bir üniversitede yüz yüze öğrenim görebileceğini belirtti.

        "Depremden etkilenen illerdeki üniversitelerde veya birinci derece yakınları bu illerde ikamet eden ve diğer illerde eğitim gören öğrencilerden uygulamalı eğitime devam edecek olanlar, talebi halinde birinci derece yakınlarında ikametgahı ya da geçici ikametgahının bulunduğu illerdeki üniversitenin eşdeğer diploma programlarında özel öğrenci olarak bu eğitimi alabilecekler."