Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Üniversiteler ne zaman ve ayın kaçında açılıyor? YÖK 2022-2023 eğitim öğretim akademik takvimi ile üniversiteler hangi gün ve tarihte başlıyor? Açılış tarihi
        1

        Üniversitelerin açılacağı tarih öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Üniversite kayıt sürecinin geride kalmasıyla üniversitelerin ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Geçtiğimiz yıl üniversiteler 13 Eylül 2021 tarihinde açılmıştı. Eylül ayına giriş yapılmasıyla üniversitelerin bu sene ne zaman açılacağı araştırılıyor. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak? İşte 2022-2023 üniversitelerin açılış tarihi...

        2

        GÖZLER YKS EK TERCİH SÜRECİNDE

        YKS yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı.Üniversite kayıtları 22-26 Ağustos tarihleri arasında yapıldı. Bu doğrultuda üniversite kayıtlarının tamamlanmasıyla YKS ek tercih sürecinin yakında başlaması bekleniyor.

        3

        2022-2023 ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ SONA ERDİ

        İyi bir üniversite hayali ile sınava giren milyonlarca öğrenci, kayıt işlemlerini 22 - 26 Ağustos 2022 günleri arasında tamamladı.

        4

        ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

        2021 yılında üniversiteler 13 Eylül tarihi itibarıyla açılmıştı. 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında üniversitelerin açılacağı tarih henüz açıklanmadı.

        5

        Üniversite açılış tarihleri, üniversitelerin akademik takvimlerine göre farklılık gösterecek. Pek çok üniversitenin eğitim sürecine Eylül ayının son haftası ile Ekim ayının ilk haftasında başlaması bekleniyor.

        Haberi Hazırlayan: Aslıhan Bayram

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ