Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Beklenen yağmur İstanbul'a indi, sağanak yağış İstanbul'un Arnavutköy ve Çatalca bölgesinde etkili oldu - Son dakika haberleri

        Diğer kentleri etkisi altına alan yağışlar İstanbul'a da geldi.

        Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir'de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

        Fotoğraf: Haberturk.com
        Fotoğraf: Haberturk.com

        İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor. Bazı uçak seferlerinde de gecikme meydana geldi.

        Fotoğraf: Haberturk.com
        Fotoğraf: Haberturk.com
        REKLAM

        Arnavutköy'de birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Bölgeye, diğer ilçelerden de itfaiye araçları gönderildi.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        Yağış nedeniyle Arnavutköy ve Başakşehir bölgesindeki yollarda araçlar mahsur kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde beklerken, bazı vatandaşlar araçlarını iterek kurtarmaya çalıştı.

        Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde yağış nedeniyle içeridekilerin mahsur kaldığı ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

        TEM Otoyolu Mahmutbey mevkisinde de yağış nedeniyle bazı sürücüler, yolda güçlükle ilerliyor.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        VALİ GÜL VATANDAŞLARI UYARDI

        İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'un farklı semtlerinde kuvvetli yağış olduğunu belirterek, su baskınlarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Gül ayrıca, motosiklet gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmaması uyarısında bulundu.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KARTOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

        Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kartoğlu paylaşımında, "Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor." ifadesini kullandı.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        KARTOĞLU'NDAN HABERTÜRK'E AÇIKLAMALAR

        Beklenmeyen yoğunlukta yağış aldı ilçemiz. Çok ciddi bir yağıştı. Kontrol altına alındı. Ekiplerimiz sahada. Vatandaşlarımızın taleplerine göre müdahalelerini yapıyor. Hızlıca gerekli çalışmalarımızı diğer kurumlarımızla, itfaiyemizle sahada selim olumsuz sonuçlarının, taşkınlarda oluşmuş olan sıkıntıları hızlıca gidereceğiz inşallah. 1 vatandaşımızla ilgili olumsuz haberimiz var ama yüzde yüz net bilgi almadık. Bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi alınca paylaşmış olurum. Özellikle Başakşehir ilçesi içerisinde belediyemize çağrı merkeziyle ulaşabilir. Çevre ilçelerden aldığımız vidanjör destekleriyle vatandaşımıza gerekli desteği vereceğiz. Onun dışında aksayan bir durum yok. Millet kıraathanemizde gençlerimiz su birikintisinden dolayı olumsuzlukla karşılaştı. Gençleri aldık evlerine ulaştırdık. Vatandaşımız bize ulaşırlarsa onlara gerekli desteği gece boyunca vermeye devam edeceğiz.

        İSTANBUL VALİLİĞİ: 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

        İstanbul Valiliği, akşam etkili olan sağanak nedeniyle Başakşehir'de sel sularına kapılan 1 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

        Valilikten yapılan açıklamada, sağanak yağışın Arnavutköy ve Başakşehir'de an itibarıyla etkisini kaybettiği belirtildi.

        Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde sağlık hizmetinin verilmeye devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Başakşehir'de sel sularına kapılan 1 kişi hayatını kaybetti. Şahsın cansız bedenine ulaşıldı. Ekiplerimizin su baskını yaşanan bölgelere müdahaleleri aralıksız devam ediyor. Yağışların sabah saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor." ifadelerine yer verildi.

        İstanbul Valiliği daha sonra yaptığı açıklamada Küçükçekmece'de bir kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Böylece İstanbul'daki selde hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        EKREM İMAMOĞLU'NDAN PAYLAŞIM

        İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKOM'da yaptığı basın toplantısında şu ifadelere yer verdi:

        Hayatını kaybeden vatandaşımız oldu. Bu ani sağanak yağış süreci İstanbul sınırlarına geldi ve kendini başta Arnavut olmak üzere Başakşehir ve Eyüpsultan sınırlarında etkili bir şekilde kendini gösterdi. Ortalaması 130 kiloya kadar ulaşan yağış düştü. Yaklaşık 2,5-3 saat içerisinde. 18.30'da etkisini gösterdi 21.20'da hafiflemeye başladı. Şu anda sahada 2 bin 137 personelimiz 1161 araç ve iş makinamız, itfaiye, İSKİ, Yol Bakım müdahale içerisindeler. Anlık yağış yoğunluğu esnasında bir kısım ana arterlerde ve köprü geçişlerinde göllenmeler olsa da hızlı bir şekilde suyun tahliyesi gerçekleşti. Şu anda kapalı olan yolumuz, altgeçidimiz yoktur. Bu manada yağışın birikintisiyle geçmiş dönemlerde özellikle Ayamama'da yoğunlaşan farklı görüntülerle karşılaştığımız ortamlar oluşmamıştır. Ayamama bu yoğun yağışa rağmen doğal akışı süreci karşılamayabilmiştir.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        "KAYAŞEHİR İSTASYONU KAPALI"

        Sahada 1808 ihbar gerçekleşti. Bu ihbarın tümü değerlendirilip sahada irtibatlı olan personelimiz yönlendirilmektedir. Göllenmeler ve su baskınları görüntüleri kamuoyu tarafından yayın kuruluşları vasıtasıyla görülmekte. Metro istasyonlarımızdan Kayaşehir istasyonumuz. Burada göllenme ve sel sularının akışı gerçekleşti. Ancak etkili yağmur görüntüsü olduğu an itibariyle burada metro durağı iptal edilmiş, metro seferlerimiz devam etmiştir. Kayaşehir istasyonu kapalıdır. Arkadaşlarımız müdahalelerine devam ediyor. Başakşehir'de millet kütüphanesinde su baskınlarına itfaiyemiz orada mahsur kalan vatandaşlarımızı çıkarmışlardır. Çam Sakura Hastanesi'nde bir miktar su baskını ile birlikte ekiplerimiz orada müdahale noktasındadır. Şu anda AKOM'da yetkili arkadaşlarımızla anlık müdahale için irtibatımız sürüyor. Aynı zamanda valiliğimizle anlık irtibatlarımızla orada oluşan bilgileri de değerlendirerek eşgüdümlü çalışmamızın sürdüğünü ifade edeyim. Bazı noktalarda 150 kiloyu bulmuştur. Şu anda büyük oranda havzalar bölümüne düştüğü gerçek. Başta Sazlıdere, Alibey barajımız olsun, özellikle Terkos bölgesinde yağışın gerçekleştiği. Beklenmedik ve anlık yağışın barajlara pozitif etkisini belirtmek isterim.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        "BU YATIRIMLAR İSTANBUL İÇİN HAYATİ"

        İklim değişikliğinin yoğun etkisinin yaşandığı dünyamızda artık yağışların bu şekilde kendini göstermesi, geçtiğimiz 4 yıl içerisinde yaptığımız büyük yatırımların, güncel değerleriyle 13 milyarı aşmış durumdadır. Bugün tarihi yarımadada tünel kazısını bitirdiğimiz çalışmada Unkapanı'nın ne kadar önemli yatırım olduğunu altını çizmek isterim. Bu yatırımların İstanbul için ne kadar hayati olduğunu, baskınların önlenmesi konusunda teknik çalışmaların güncel yağış reflekslerine göre doğanın bu şekilde kendini göstermesi, iklim değişikliğinin yağışa dönüştüğü İstanbul, Türkiye ve dünyada hesaplarını ona göre yapmamız gerektiğini, çalışmalarımızın mühim olduğunun altını çizmek gerekir. Bu yağışların bir kısım Büyükçekmece, Silivri, Çatalca'yı sayabiliriz. Bu yağışların hızlıca altyapı olarak kendini toparlaması, belli yapılara hızlıca müdahale etmemiz gerçekten İBB ekipleri ve kadromuz açısından sevindirici çalışmadır. Bizi de biraz tedirgin eden 2 çocuğun kayıp ihbarını Başakşehir'den almıştık. Bulunmalarının yönünde bilgi almamız sevindiricidir. Umuyorum bu saat itibariyle bizi üzecek haberle karşılaşmayız. Yarın öğlene kadar çok parçalı yağış geçişleri mümkün. Şu anda yaşadığımız bu etkide bir yağış beklenmemektedir. Arzumuz mevsim normallerinde yağışların olması.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        "VATANDAŞLARIMIZ DİKKATLİ DAVRANMALI"

        Hepimiz yaz boyu süren kuraklığı ne kadar ürküttüğünü. Su tasarrufunu sıklıkla dile getirdiğimizi bütün vatandaşlarımız biliyor. Anlık yağışlar anlık sağanak şeklindeki büyük kütleler halindeki yağış düşüşleri. Kışın yoğun kar yağışı tipi gibi süreçlerle bizi buluşturuyor. Demek ki 21. yüzyılın devamında bunlarla karşılaşacağız. Vatandaşlarımızın uyarılara dikkatli davranması, bu anlamda teşekkürü borç biliyoruz. Kıymetli vatandaşlarımızın tedbir almaları bizi üzecek haberlerin engellenmesinde bir çabadır. Bütün vatandaşlarımızın uyarılara dikkatle yaklaşması, anında refleks göstermeleri bizi üzen, korkutan haberlerden uzak tutmasını sağlayacaktır. Altyapı yatırımlarımıza devam edeceğiz, bu işi ihmal etmeyeceğiz. Su baskınlarını engelleme noktasına çabalarımız sürecek. İklim değişikliğinin etkisinin bir seferberlik gerektirdiğini, yatırımların gecikmemesi için işbirliğin her yönüyle ele alınması gerektiğini çizmek istiyorum. Bereket, yağmur bunun gibi beklentilerimiz elbette vardır. Anlık yoğun gelişmeler olursa sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Buradan takip etmeye devam edeceğim. Emeği geçen herkese her kuruma yürekten teşekkür ediyorum.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'un bazı bölgelerinde etkili olan sağanağın ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

        Bakan Koca, "İstanbul'da etkili olan yoğun yağış sebebiyle meydana gelen su taşkını olayında 2 vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Su taşkını olayından 5 kişi etkilenmiş ve ambulanslarımızla hastanelere nakledilmişlerdir. Her birine acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

        Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde hasta kabulünün sürdüğünü ve Başakşehir Devlet Hastanesi Acil Servisine ayaktan hasta kabul edildiğini belirten Koca, olayla ilgili 52 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirmesi yapıldığını kaydetti.

        Fotoğraf: AA
        Fotoğraf: AA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Hakan Altıntaş
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ