Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hangi çiçekler kışın açar?
        1

        ÇUHA ÇİÇEĞİ

        Kışın, soğuk hava ve yağmurdan etkilenmeyen bu çiçek türü bahçelerde de kullanılabilir. Kırmızı, mor ve sarı gibi renkli tohumlar veren bu çiçek türü yaz aylarında dinlenmeye başlıyor.

        2

        -35 derece soüğuk havaya dayanan Çuha çiçeği; bahçede, gölgeli ve serin yerlerde bulunmalıdır. Ayrıca Çuha çiçeği Aralık-Ocak aylarında çiçek açmaya başlar.

        3

        SİKLAMEN ÇİÇEĞİ

        Güzel kokusuyla bilinen Siklamen çiçeği ılıman iklime sahip yerlerde yıl boyunca çiçek açar.

        4

        Daha çok balkon ve bahçe çiçeği olan Siklamen, daha çok nemli ve havadar yerleri sever. Siklamen evde yetiştirilecekse mutlaka balkonda olmalıdır, ayrıca Siklamen çiçeğinin bakımı zordur.

        5

        AÇELYA

        Kışın açan çiçekler familyasından olan Açelya, bol çiçek tomurcuğu verir. Güneş almayan bahçelerde bile çiçek açan Açelya, -30 derece soğuğa dayanıklıdır.

        6

        Eğer Açelya'yı saksıda yetiştirmek istiyorsanız, mutlaka köklerinin sıcak tutuması ve gübre ekilmemesi gerekmektedir.

        7

        KAMELYA

        Asyalı bir çiçek türü olan Kamelya, kış aylarında bahçe ve saksıda yetiştirilebilir bir çiçek türüdür. Mayıs ayında çiçeklenmeye başlayan Kamelya -20 derece soğuğa dayanıklıdır.

        8

        Ayrıca Kamelya'yı saksıda yetiştirecekseniz mutlaka büyük ve derin saksılar kullanılmalı, toprağı kurumadığı sürece sulamamalısınız. Asitli toprağı seven Kamelya'nın toprağına kuru suni gübreler kullanılmalı.

        9

        ATATÜRK ÇİÇEĞİ

        Saksı içinde yetiştirilmeye uygun olan bu çiçek pembe ve kırmızı renklerde açar. Atatürk çiçeğinin, Ekim ayından itibaren geceleri tamamen karanlıkta gündüzleriyse tamamen ışık alan bir noktada olması gerekmektedir.

        10

        Atatürk çiçeği en çok -4 derece soğuğa dayanabilir. Evde havadar ve güneş alan bir pencere önünde yetiştirilmelidir. Yaz aylarında balkonda tutulursa gelişen bu çiçek, Sonbahar'da mutlaka evin içine alınmalıdır. Çabuk kuruyan toprakları seven Atatürk çiçeğinin üst toprağı mutlaka tam olarak kurumalıdır.

        11

        GARDENYA

        Kış aylarında yaprak dökmemesiyle bilinen Gardenya, gece serinliğini ve nemli havayı sever. İlk baharda tomurcuklanan Gardenya yaz aylarında çiçek açmaya başlar.

        12

        Güneşli ve havadar pencerelerin yanında yetiştirilmesi gereken Gardenya değişikliğe karşı hassastır. Gardenya İlkbahar'da alındığında ve uzun zaman yaşanacak bakım sağlandığında uzun süre yaşayabilir.

        13

        SENENİN HER GÜNÜ AÇAN ÇİÇEK

        Onbir Ay Çiçeği olarak da bilinen bu çiçek, esintili ve serin yerleri sever.

        14

        Şubat'tan Kasım sonuna kadar direkt güneştan korunması gereken çiçek, -12 derece soğuğa dayanıklıdır. Kış aylarında seyrek sulanmalı, İlkbaharda gelişmeye başladığından daha sık sulanmaya başlanmalıdır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ