Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Doğal sabunlar ve faydaları!
        1

        Çeşitli bitki özleriyle hazırlanan doğal sabunlar kanıtlanmış faydalarıyla biliniyor. Öyle ki cildimizde oluşan sivilcelenme, kırışıklar ve sarkmalardan saç bakımına kadar pek çok alanda etki sağlıyor. Sizler için belli başlı doğal sabunların faydalarını sıraladık.

        2

        Kil özlü sabun

        3

        İçerdiği özler sayesinde cilt bakımında çok yönlü bir sabundur. Derin bir temizleyici olup kiri epidermisin derinliklerinden çıkarır. Cildi besler, sağlıklı bir görünüm kazandırır. Özellikle siyah noktaların giderilmesinde etkilidir.

        4

        Zeytin yağlı sabun

        5

        Zeytinin içeriğindeki tüm faydalı mineralleri bünyesinde barındıran zeytinyağlı sabun, çok eski çağlardan bu yana özellikle kadınların saç ve cilt güzelliği için kullandıkları doğal bir çözüm. Kendine has hafif ve ferahlatıcı kokusu olan zeytinyağlı sabun, aynı zamanda yüksek oranda E vitamini içerir. Saçlara doğal bir yumuşaklık verir. Saçların elektriklenmesini önleyerek, parlaklığını da artırır. Doğal içeriği sayesinde saç köklerini besler, saç dökülmesini önler ve saçların hızlı uzamasını sağlar.

        6

        Lavanta sabunu

        13

        İçeriğindeki tarçın ekstresi ve tarçın özleri banyonuzu SPA etkisi ile keyfe dönüştürür. Tarçın sabunu ile yapacağınız sıcak su banyosu, gün boyu yaşadığınız stresi atmanızı sağlar. Tamamen bitkisel yağlardan elde edilen tarçın sabunu, cildinizi pamuksu bir görünüme kavuştururken istenmeyen cilt rahatsızlıklarının da giderilmesine destek olur.

        14

        Damla sakızı özlü sabun

        15

        İçeriğindeki damla sakızı özleri ile cildinizin kaybettiği esnekliği geri kazanmasına yardımcı olur. Yorulan ve sarkan cildin toparlanmasını sağlar. Düzenli kullanımda cilt sıkılığını arttırır.

        25

        Yabani fıstık olan bıttım ve menengiç yağından yapılan bir sabun çeşididir. Saç köklerini besler, kepeği, yağlanmayı önleyip kuru saçları nemlendirir. Antiseptik özelliğinden dolayı saç diplerindeki yara ve tahrişleri tedavi edici özelliği vardır.

        26

        Argan yağlı sabun

        27

        Hassas ciltlerin eski yumuşaklığına ve esnekliğine kavuşmasına yardım ederek cilde rahatlık hissi verir. Argan yağının yaşlanmayı geciktirici özelliği sayesinde cildi nemlendirir ve besler. Cilt kuruluğuna karşı savaşır. Saçları hızlı biçimde nemlendirir ve güzelleştirir.