Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kredi kartı hackerları yakalandı

        İnternet üzerinde sahte siteler kurarak 10 bin kişiye ait kredi kartı ile kimlik bilgilerini ele geçiren ve bu yolla 1 milyon TL haksız kazanç sağladıkları tespit edilen 6 kişilik şebeke çökertildi. Örgüt üyelerinin ayrıca 30 bin e-posta adresini ele geçirdikleri ve Diyarbakır'da faaliyet gösteren bir hastanenin internet sitesi de dahil olmak üzere 10 bin civarında internet sitesini hack'ledikleri öğrenildi.

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, ''örgüt kapsamında bilişim sistemlerine girme, engelleme, bozma ve kredi kart dolandırıcılığı'' suçu işleyenlere yönelik Diyarbakır merkezli Batman, Manisa ve İstanbul'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan 6 örgüt üyesinin bilgisayar ve internet güvenliği konusunda ileri düzeyde bilgi sahibi oldukları, vatandaşlara ait kredi kartı bilgilerini ele geçirerek bunları paylaştıkları ve kullandıkları, bu şekilde 186 adet bilişim suçu işledikleri tespit edildi.

        1 MİLYON TL HAKSIZ KAZANÇ

        İnternet üzerinden faaliyet gösteren alışveriş sitelerinin veri tabanına sızan şebeke üyelerinin 10 bin civarında kişiye ait kredi kartı ve kimlik bilgilerini ele geçirdikleri tespit edilirken, bu yolla 1 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

        30 BİN E-POSTA ADRESİ

        Örgüt üyelerinin ayrıca 30 bin e-posta adresini ele geçirdikleri ve Diyarbakır'da faaliyet gösteren bir hastanenin internet sitesi de dahil olmak üzere 10 bin civarında internet sitesini hack'ledikleri öğrenildi. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan örgüt üyeleri, sağlık kontrolünün ardında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ