Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mehmet Kutman’ı 1990’lı yıllarda borsadaki başarılarından tanırım. Global Menkul ile yabancı yatırımları Türkiye piyasası ile tanıştırdı. Borsayı dışa açtı. Bugün de Türkiye borsasının hala üçte ikisinin yabancı yatırımcıların hakimiyetinde olmasında payı büyük.

        Kendisiyle 90’lı yıllarda sık sık ropörtaj yapar, sermaye piyasasını konuşurduk. Bu kez Mehmet Kutman yine karşılımızda, biraz daha kilo almış ve yaşlanmış olarak. Bir de alan değiştirmiş ve o artık küresel liman işletmecisi.

        Mehmet Kutman 2000’li yıllarda borsa aracılığını bıraktı, liman ve enerjiye girdi. Borsacılığından gelen küresel ilişki ağını ve iş yapma kültürünü liman işinde de sürdürdü. Kruvaziyer liman işletmeciliğinde dünyanın en büyüğü haline geldi. Son olarak Karayip Adaları bölgesinde Bahamalar’da dünyanın en büyükleri arasında yer alan başkentte Nassau Kruvaziyer Limanı ihalesinde en iyi teklifi verdi. İmtiyaz sözleşmeleri görüşmeleri devam ediyor.

        - Bu limanla birlikte 4 milyon yolcu daha Global’in ağına katılacak. Yıllık yolcu sayısı da 14 milyona çıkacak. Dünyada ise 28 milyon kruvaziyer yolcusu var. Yani pazarın yarısına sahip olarak en büyük haline gelecek.

        - Mehmet Kutman borsada da globaldi, şimdi denizde aynı özelliğini sürdürüyor. Bir grup gazeteciyle birlikte görüştüğümüz Mehmet Kutman kruvaziyer liman işletmeciliğinde gelinen yeri ve projelerini özetle şöyle aktardı:

        -“Nassau Kruvaziyer Limanı ihalesinde Türkiye’ye örnek olabilecek bir model ile birinci geldik. Liman için kurulan şirkette bizim Global Ports Holding’in yüzde 49, yatırım fonu Bahamian Investment Fund’ın yüzde 49 ve bir vakıf olarak kurduğumuz Yes Foundation’un yüzde 2 hissesi bulunuyor. Bahamalar’ın nüfusu 400 bin. Fon, 40 bin kişiye hisse vererek limana ortak edecek. Küçük yatırımcının yatırım yapabileceği şekilde düzenleme yapılıyor. Vakıf ise gelirleri Bahamalar gençliğinin gelişimini destekleyecek projelerde kullanacak.

        10 ÜLKEDE 18 LİMAN İŞLETİYORUZ

        - Nassau Kruvaziyer Limanı’na yatırım yapacağız. Rıhtım sayısını artıracak ve yeni terminal binasını inşa edeceğiz. Enka’nın Bahamalar’da ABD Büyükelçiliği’ni inşa ettiğini öğrendik. Öncelikle onlarla görüşüyoruz. Sonra diğer uluslararası müteahhitlerimize gideriz. Projemiz 8 milyon dolarlık elektrikli otobüs alımını da içeriyor. Bunun için de önce Temsa ile görüşürüz. Bizim projelerimizde önceliğimiz Türk şirketleri ile görüşmek. Geçtiğimiz yıl Küba’da Havana Kruvaziyer Limanı’nın işletmesini devralmıştık. Devralmaya giden süreçte de Küba’nın birçok Türk şirket ile tanışmasını sağladık.

        - Nassau hariç ağımızda Türkiye dahil toplam 10 ülkede 16’sı kruvaziyer, 2’si ticari olmak üzere 18 liman yer alıyor. Bildiğiniz gibi dünyanın en büyük kruvaziyer yolcu pazarı Karayipler’e geçtiğimiz yıl Havana ile giriş yaptık. Son olarak da Antigua&Barbuda eklendi.

        - Dünyada kruvaziyer yolcu potansiyeli 1 milyar insan var. Şu anki sayı ise 28 milyon. Nassau ile Antigua&Barbuda da liman ağımıza eklenecek. Yeni limanları da dahil ettiğinizde hizmet verdiğimiz yolcu sayısı 14 milyona çıkacak. Yani yolcuların yüzde 50’si bizim limanlarımızdan geçecek. Halen 8 milyon yolcuya hizmet veriyoruz. Akdeniz’deki pazar payımız yüzde 31.

        30 ÜLKEYE YAYILACAĞIZ

        - Ana hedefimiz dünyadaki kruvaziyer yolcularının yüzde 60-70’inin limanlarımızdan geçtiği bir ağ kurmak. 30 ülkeye yayılacağız. Şu an Karayipler’de Nassau’nun yanı sıra Porto Riko, St. Martin, Curaçao, St. Lucia ile görüşmelerini yürüttüğümüz limanlar var. Önümüzdeki 3 yılda 1 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsediyoruz.

        - Öz sermaye olarak 80 milyon dolar kullanacağız. Gerisi proje finansman kredisi olacak. Türk bankalarından kredi kullanmıyoruz.

        - Başka coğrafyalarda takip ettiğimiz fırsatlar var. Toplamda 20 liman hedefimizde. Akdeniz çanağı, Afrika, Malezya, Tayvan, Japonya, Taylan’da takip ettiğimiz limanlar var. ABD’de Alaska’da 2 liman ile ilgileniyoruz. Yine ABD’de Seattle ihaleye çıkacakmış. Alaska kruvaziyer seferleri oradan başlıyor. İnceleyeceğiz. Avustralya’da Sydney’den davet aldık.

        - Bütün bunları yaparken devletten maddi bir destek talebimiz yok. Bize manevi destekleri yeter. Sayın Cumhurbaşkanımız veya bir bakanımız Karayipler ülkelerini ziyaret etse çok seviniriz. Bu ülkelerin her birinin de Birleşmiş Milletler de birer oyu var.

        HER LİMAN BİR TÜRK ELÇİLİĞİDİR

        - Benim için ‘Her liman bir Türk büyükelçiliğidir.’ Bunu çok ciddiye alıyorum. Yurtdışındaki limanlarımıza Türkiye’den halıcı, mücevheratçı, lokumcu görtürmek üzere çalışıyoruz. Türk yeme-içme zincirlerimiz düşünüyorsa, görüşelim. Kira değil, sadece cirodan pay alırız.

        - Geçen yıl online kruvaziyer seyahat acentası Dreamlines’a ortak olduk. Dünyanın 2. büyüğü. durumundaki Dreamlines sayesinde çeşitli kampanyalar düzenleyip Türkiye’ye yolcu yönlendirmeyi planlıyoruz. Tabi öncelikle İstanbul’da kruvaziyer limanı gerekiyor.

        YENİKAPI KRUVAZİYER LİMANINA TALİBİZ

        - Yenikapı’ya kruvaziyer limanı için projelerimizi, çizimlerimizi sunduk. Günde 8 gemiye hizmet verecek bir projemiz var. Bizim rezidanslı, AVM’li bir liman beklentimiz yok. Sadece kruvaziyer limanı yeterli olur. Yenikapı’nın İstanbul ekonomisine katkısı başlangıçta yıllık 300 milyon doları bulacağını hesapladık.

        - Devletten yolcu garantisi istemiyoruz. Bunun karşılığında biz devlete yılda 2 milyon yolcu garantisi veriyoruz. En büyük gemilere hizmet verebilecek bir liman olacak. Bu gemilerle günde ortalama 18 bin yolcuya hizmet verebilir. 40 kişiden 450 otobüslük yolcu eder. Gemiler yolcularını genelde sabah 8-10 arası boşaltır. Bunun trafikte bir yük yaratmaması için bile çözümler geliştirdik.

        - Yenikapı’nın hemen yapılması gerekiyor. Pire Limanı’nı Çinliler almıştı. Biz kruvaziyer terminalinin işletmesini istedik, ‘Hayır’ dediler. Pire, İstanbul’a ciddi bir rakip.

        TURLARIN BAŞLANGIÇ-BİTİŞ YERİ İSTANBUL

        - İstanbul’un bir kruvaziyer destinasyonu olarak ciddi bir potansiyeli var. 10 bin yıllık bir tarih ve kültüre sahip İstanbul ciddi bir ‘turn around’ limanı olabilir. Yani yolculuğa başlanan ya da yolculuğun sona erdiği liman olur. Bu nedenle THY’ye de ciddi bir yolcu katkısı yapabilir.

        - Enerji sektöründe görüşmeler yürütüyoruz. Sıkılaştırılmış doğalgaz (CNG) pazarında faaliyet gösteren iştirakimiz Naturelgaz’ın halka arzını değerlendiriyoruz.

        - 2018 yılına ilişkin konsolide gelirleri yüzde 40 artışla 1 milyar 128 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Grubun konsolide operasyonel faiz, vergi ve amortisman öncesi karı (FAVÖK) ise 2017’ye göre yüzde 67 artarak 465 milyon liraya ulaştı.”

        Diğer Yazılar