Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ORTADA hiçbir ideoloji kalmayınca bitkisel bir yaşama dönmek elbette son derece normal.

        O yüzden Galatasaray’ın durumuna çok fazla şaşırmıyorum.

        Her futbolcu zevahiri kurtarma derdinde. Dolayısıyla takım olgusu kendiliğinden ortadan kaybolmuş.

        Kafalarda “Ben ne olacağım” gibi deli sorularla dolu bir takımın bütün olarak oynaması zaten söz konusu değil. Şu anda her ayarı bozulmuş durumda Galatasaray’ın.

        Dünkü maça baktığınız zaman üç puanı hak eden taraf kesinlikle Ankara takımıydı. Sadece tecrübe farkı yüzünden ve Galatasaraylı oyuncuların kritik anlarda hakemi etkileme yeteneklerini çok iyi kullanma özellikleri yüzünden 2 puandan oldular. Bunu sadece Galatasaray için söylemiyorum. Bu özellik bu ülkede sadece üç büyüğümüzde var. Hakemlerin içindeki büyük korkusunu çok iyi kullanıp bazen hiç olmadık yerlerde komik düdükleri alabiliyorlar. Ama tabii ki bunu üç büyük dışındaki takımların yapması mümkün değil. Üç büyüğe endeksli bir ligde böyle bir şey söz konusu olamaz. Yapanın da canı yanar. O yüzden üç büyüklerin de bu konuda birbirine tek laf söyleme hakkı olmamalı.

        Sneijder oynarken dahi son derece etkisiz bir görüntü çizen Galatasaray’ın bir de Sneijder yokken hali gerçekten vahimdi. Sahada tek çırpınan, koşan, sanki lige yeni başlamış gibi enerji birikimi tavana vuran bir Denayer vardı. Ama enteresandır; G.Saray’ın yediği gol onun yüzünden oldu. Beş saniye içinde yüzde yüz golü kaçırdı, bu sürede geri dönüp penaltı yaptırdı. Bunu bir çabalama olarak da görebilirsiniz, iki pozisyonda eksik kalma ve beceriksizlik olarak da yorumlayabilirsiniz. Sizi bilmem ama ben Denayer’i değil Semih’i suçluyorum. Arkadaşı altı pastan gol kaçırıp oradan geri geliyor, rakibe müdahale ediyor ve kendisi olan biteni sadece izliyor. Artık bir şeyden eminim. Semih’ten Galatasaray takımının stoperi olmaz. İstediğiniz kadar zorlayın yine olmaz. Yanında Ujfalusi ve önünde Melo ile her stoperin yıldızı parlar. Onlar gidince de yetenek yoksa lastik patlar, aynı Semih’te olduğu gibi.

        Şimdi Galatasaray takımının yetersizliği bu sene zirve yaptı. Kanadıyla, göbeğiyle hücumu ile hem de. Normal şartlarda yeni sezonda eskiden Sneijder ile Muslera diyordum, bugün ise sadece Muslera diyorum. Geri kalan herkesin gitmesi gerekir. Ama şu anda kulübün içinde bulunduğu maddi durum, UEFA sıkıntıları, böyle büyük bir operasyona kesinlikle izin vermiyor. Bu gerçekleşmeyeceğine göre Galatasaray’ın yapması gereken tek şey var: Yitip giden ruhu geri getirecek, en azından geçiş döneminde elindeki futbolculardan yararlanabilecek, mecazi anlamda söylüyorum; elinde sopayla takımı yönetecek bir teknik direktör lazım.

        İBRAHİM ÜZÜLMEZ

        Takımının çok eksiği var. Bu belli. Ama elindeki malzemeyle en iyisini yapmaya çalışıyor. Çok koşan, mücadele eden bir ekip yaratmış. Maçı rahat bir şekilde alabilirlerdi. Ama önemli olan İbrahim’in rüştünü ispat etmesi.

        UMUT BULUT

        Her futbolcunun düşüşü vardır. Ama Umut gerçekten yeter! Bu artık düşüşü filan geçti. Başka bir boyut oldu. Bu kadar kötü olunmaz.

        Diğer Yazılar