Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu maçın tartışmasız iki yıldızı var. Mariano ile Gomis...

        Ben Mariano’nun sağ kanattan ne kadar gittiğini, ne kadar orta yaptığını sayamadım. Belki golde katkısı yok ama rakibi bozma anlamında çok önemli işler yaptı. Veigneau aslında ligin önemli sol beklerinden birisi. Ancak Mariano karşısında çok zorlandı ve aşırı oksijen harcadı. Bence ilk golde de o yüzden topu kaptırdı, kontrol edemedi ve iyi çıkamadı. Mariano’yu kim bulduysa iyi bulmuş.

        Tabii ki Gomis. Son vuruş ve tek vuruş ustası. Aslında Kasımpaşa onu iyi incelemiş. İlk gole kadar da iyi de kontrol etti. Ama ceza alanı içinde gerçek bir gol sihirbazı ile oynamak çok zor. Her türlü vuruşu yapabiliyor. Sağ vuruyor, sol vuruyor, iyi set yapıyor, müthiş pozisyon alabiliyor. Sadece kafa vuruşlarında çok etkili değil. Ama şu ana kadar ligimizin en iyi golcüsü. Böyle devam ederse bu sene gol rekoru kırabilir. Ayrıca en önemlisi tam bir ateşleyici güç. Hem tribünler için hem de takımı için. Bence Muslera’dan sonra Galatasaray yeni bir kaptan kazandı.

        Kasımpaşa bu ligin en önemli ve yenilmesi en zor takımlarından birisi. En ufak bir zaafta cezayı kesebilecek bir takım. Kasımpaşa’ya karşı özellikle savunmada hata yapmayacaksın, iyi mücadele edeceksin.

        Galatasaray da öyle yaptı. Belki tümünde değil ama en azında 90 dakikanın yarısında müthiş mücadele etti. Her topa Çin ordusu gibi saldırdı. Ndiaye ve Fernando bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji ile oynadı. Galatasaray takım halinde iyi savunma yaptı. Belki çoğu kişi dikkat etmiyor ama Tudor futbolculuğundaki başarılı savunma oyununu teknik direktörlüğüne yansıtmaya başladı. Galatasaray orta alanı, çok rahat bir maç çıkardı. Ama kesinlikle müthiş enerjisinin etkili olduğu bölümleri çok daha fazla sürelere çekmeli. Aksi bir durumda ya da daha kaliteli takımlarla oynarken ve eğer rakibi de iyi pas yapabiliyorsa, baskıyı kırabiliyorsa büyük sıkıntılar yaşayabilir.

        **************

        CÜNEYT ÇAKIR

        Bir kere eski Cüneyt Çakır değil. Artık büyükler neredeyse Cüneyt hoca da orada. Çakır bütün avantajları Galatasaray lehine verdi. Onun iteklemesine Galatasaray’ın ihtiyacı yoktu. Bir hakem için sıradanlık, adaleti eşit dağıtamamak en kötü görüntüdür. Daha doğrusu sonun başlangıcıdır. Cüneyt Çakır da o yolda tam gaz gidiyor.

        **************

        TUDOR

        Ligin en tehlikeli takımlarından birisi olan Kasımpaşa’yı çok iyi süzmüş ve ezberlemiş. Takımını da bu maça iyi hazırlamış. Ancak rakip oyuncularla tartışmaya girmesi çok gereksiz ve dışarıdan bakınca hiç hoş gözükmüyor.

        Diğer Yazılar