Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SABAH kalktığımızda internetin tüm ülkede kesik olduğunu anlamamız tabii ki gazeteciler için tam bir şok oldu.

        İnsan düşünmeden edemiyor, internet yokken ne yapıyormuşuz biz gazeteci halkı olarak? Acaba internet iyi mi oldu kötü mü oldu? O da ayrı mesele. Gazetecilere tembelliği aşıladığı bir gerçek. Ama şu var; oturduğunuz yerde internet bilgileri ile Türkiye’de ‘uzman’, ‘bir bilen’ olabiliyorsunuz. Ne bileyim stada bile gitmeden veya mixed zone’da sürünmeden…

        Futbolcu ya da hoca peşinde koşmadan internet bilgileri ile hatırı sayılır bir ‘bay bilen’ özelliğini kazanıp ahkâm kesme şansını da elde edebiliyorsunuz. Tabii ki internetin yararları çok fazla. Ancak onu kendi yaşadıklarınızla, gördüklerinizle bütünleştirip harman yaptığınız zaman, kişisel gelişiminizde bir araç olarak kullandığınız da faydalı olabilir. Sadece internete bağlı kalıp edindiğiniz ezber bilgilerle fazla adım atma şansınız olmaz.

        Neyse, Güney Afrika’da internet iflas durumda. Bugün ise Uruguay-Hollanda maçı var. Kimi tutacağımı bilmiyorum. Uruguay sempatik geliyor. Hollanda ise beynimizin bir köşesinde kalmış. 1974 ve 1978’de finale çıktılar ama kaybettiler. Ama benim için o turnuvaların şampiyonu Portakallar’dı. Yani şu anda arada kalmış durumdayım. Cape Town’da müthiş bir mücadeleye hazırlanmalıyız.

        Güney Afrika şu ana kadar tarihinin en büyük turist akınına uğramış durumda. Dün Finans Bakanı Pravin Gordhan’ın bir açıklaması vardı gazetelerde. Adam bayram ediyor. Şu ana kadar ülkeye 5.5 milyar dolar gelmiş durumda. 1.3 milyon kişi ziyaret etmiş ülkeyi. Gelenlerin büyük bir bölümü Afrika ülkelerinden. Lesotho, Zimbabve, Svaziland, Botsvana, ve Zambiya’dan. Yarı finale çıkan Uruguay’dan ise sadece 200 kişi giriş yapmış.

        Gana’nın Güney Afrika’da hâlâ havası yerinde. Şöyle bir söz var burada. “Kim demiş siyah yıldızlar parlamaz diye”! O yıldızlar Ganalı futbolcular. Eğer Gana, Uruguay’ı geçseydi Afrika’da gerçekten bir efsane doğacaktı. Bu durumda bile dilden dile dolaşıyorlar. Siyahların simgesi olmuş durumdalar. Ve diyorlar ki “Bir gün gelecek kupayı siyahlar alacak”. Bunu söyleyen ise Soweto halkı. Mandela öncesi büyük acılar çeken Sowetolular turnuva boyunca otel bulamayan Ganalı taraftarlara kısıtlı olanakları ile ev sahipliği yapmışlar. Belki de Ganalılar’dan fazla üzüldüler elenişe.

        Futbolda ‘siyah devrim’ olur mu olmaz mı bilmiyorum. Biraz zor gibi görünüyor. Bu Almanlar olduğu sürece futbolda kimse devrim filan yapamaz. Adamlar futbolda bir ders kitabı olarak okutulmalı. Bana göre bu turnuvayı da kazanacaklar. Kazanamasalar da onlar hakkındaki fikirlerim değişmez.

        Ama benim asıl beklediğim tabii ki yarınki Almanya-İspanya yarı finali. Ve Almanya’yı bu turnuvada bir kez daha çıplak gözle izleyeceğim için kendimi çok şanslı sayıyorum.

        Diğer Yazılar