Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        1- Futbolumuzun düzlüğe çıkmasını.

        2- Düzlüğe çıkmak için herkesin taşın altına elini koymasını.

        3- Birbirimizin kötülüğünü istenmemesini.

        4- Kulüp ve renk düşmanlıklarının bırakılmasını.

        5- Futbolumuzun bir şekilde temizlenmesini.

        6- Hukuka saygı gösterilmesini.

        7- Futbol adamlarının kendini savcı ya da hakim yerine koymamasını.

        8- Futbol Federasyonu'nun bir otorite olduğunu ve bunun kabul edilmesini. Aldığı kararlara saygı gösterilmesini. Onların hataya zorlanmamasını.

        9- Hiç kimsenin bu işin içinden kendini sıyırmamasını (Özellikle iddianamede olan takımlar).

        10- 2010-2011 yılının şampiyonluğunun bu işlere hiç karışmamış adı bile geçmemiş bir takıma verileceğinin ya da o yılın yok sayılacağının bilinmesini.

        11- 58. madde kalırsa en az 6 takımın ligden düşmesinin kaçınılmaz olacağının bilinmesini.

        12- Sion davası ile Fenerbahçe davasının birbiri ile hiçbir şekilde alakasının olmadığının anlaşılmasını.

        13- Şikeye küme düşme cezasının hiçbir şekilde değiştirilmeyeceğinin anlaşılmasını. Sadece küme düşme dışında revize edilebileceğinin bilinmesini.

        14- Trabzonspor'un başkanı ve yöneticisi maçlara bile giremezken, her maç öncesi karakolda imza verirken kupayı istemesinin ne kadar anlamsız ve erken bir istek olduğunun anlaşılmasını.

        15- UEFA'nın Allah'ın kelamı olmadığının ve içişlerine karışma gibi bir yetkisi bulunmadığının bilinmesine. (Sadece şikeye küme düşmenin kalkması hali hariç)

        16- Fenerbahçe ve Trabzonspor taraftarlarının yaptıkları yürüyüşlerle gerçeklerden asla kurtulamayacaklarının bilmelerini.

        17- Galatasaraylı yöneticilerin açıklama yaparken mutlaka birbirleri ile konuşmasını. Aksi takdirde farklı açıklamaların kafaları karıştırdığının bilinmesini.

        18- Kulüpler Birliği'nin hiçbir yaptırım gücü olmadığının farkına varılmasını.

        19- Nihat Özdemir'in, Sadri başkanın, Hasan Yener'in her gün konuşmasından, Adnan Öztürk'ün sürekli bildiri yayınlamasının artık kamuoyunu gerdiğinin farkına varılmasını.

        20- İddianamede ve operasyonda sadece Fenerbahçe'nin olmadığını ve ligdeki takımların yarısının bu olayın içinde bulunduğunun farkına varılmasını.

        21- Bu işi tehdide döken ve sürekli yaptıkları konuşmalarla herkese saldıran yöneticilerin artık bir an önce susmasını.

        22- Hakimin, savcının ve TFF'nin rahat bırakılmasını.

        23- Fenerbahçe ve Trabzonspor'un mümkünse bir daha aynı sezonda şampiyonluğa ortak olmamasını, birlikte bizlere bu kabusları yaşatmamalarını.

        24- Fenerbahçe ve Trabzonspor'un bundan sonra birbirlerinin yüzüne nasıl bakacaklarının araştırılmasını.

        25- TFF'nin ne olursa olsun bu haziran ayında bu işi bir çözüme kavuşturmasını.

        26- En azından bu süreçte insanların sakin durmasını ve sadece futbola odaklanmasını.

        27- Takım tutan ve bunu belli etmekte sakınca görmeyen spor yazarlarının yine bu süreçte temkinli davranmasını. Aleni düşmanlığın giderek üstlerine yapıştığının farkına varmalarını.

        28- Sıfır toleransın sadece UEFA için değil TFF için de geçerli olduğunun anlaşılmasını.

        29- Fenerbahçeli taraftarların artık kendi yönetimlerini sorgulamaları gerektiğinin zamanı geldiğinin anlaşılmasını.

        30- Bu olaylar yüzünden Türk futbolunun geneline kirli damgasının vurulmamasını. İlle de kirli olduğunu göstermek için çaba harcanmamasını.

        31- Bazı kulüplerin ligden çekilelim gibi saçma söylemlerde bulunmamasını. Böyle bir durumda başlarına çok büyük

        bir dert alacaklarını bilmelerini.

        32- Ligler bu sene oynanacak. TFF kararını sezon sonu verecek. Vereceği kararlardan bu sene etkilenmeyecek. İddianamede adı geçen bir takım şampiyon olursa bu şampiyonluğu baki kalacak. Cezasını yeni sezonda çekecek. Özellikle bu durumun herkes tarafından anlaşılmasını.

        33- Özellikle Sadri başkanın maç izleme yasağının bir an önce kaldırılmasını. TFF'nin bu konuda girişimde bulunmasını.

        34- TFF'nin net olmasını. İnsanların kafasını karıştırmamasını. Rahat çalışacağı ortamı kendisinin hazırlamasını.

        35- Tribün yasaklarının bir an önce kalkmasını.

        36- Ve tabii ki sadece tertemiz futbol konuşacağımız günlerin bir an önce gelmesini.

        37- Futbol için içeride yatmaya değmeyeceğinin, futbolun her şey demek olmadığının anlaşılmasını ve içeride bulunanların bir an önce ailelerine kavuşmasını diliyorum

        38- Son olarak da bu olaylardan herkesin gereken dersleri aldığına inanıyorum.

        Diğer Yazılar