Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öncelikle şunu net olarak söylemeliyim.

        Galatasaray bu turu kaybederse bunun bir numaralı suçlusu İtalyan hoca Mancini’dir.

        Tamam bir tarzın var, tamam İtalyansın savunmasever klasik bir futbol anlayışın var, tamam atkın da var. Hepsi tamam ama arkadaş bunların içine biraz da yürek koysaydın keşke.

        Bir teknik direktör elbette temkini elden bırakmaz. Ama bu kadar da el freni ile oynamaz. Mancini nasıl araba kullanıyor çok merak ediyorum. Karşındaki Chelsea. Son iki yılda iki kupa kazandı. Başında Mou var. Yani kaybetsen ama adam gibi kaybetsen sana kim ne söyler? Geçen sene Galatasaray Real Madrid’e elendi bir Allah’ın kulu ağzını açtı mı? Hayır, herkes alkışladı.

        Mancini maça öyle bir kadro ile çıktı ki kimse ne olduğunu anlayamadı. Chelsea gibi çok iyi alan kontrolü yapan, fizik olarak güçlü ve süratli bir takım önüne son derece dirençsiz bir takım çıkınca koskoca bir 45 dakika heba oldu.

        Sanıyorum Hajrovic soruları sonsuza dek tatmin edici bir yanıt bulamayacak. İlk hamleleri çok başarılı olan ve iyi bir kesici özelliğine sahip Semih neden oynamaz? Bu da enteresan bir soru tabi ki. Ve Drogba oyunun son bölümünde neden çıkar? Terry ve arkadaşları adamın gölgesine bile markaj yaparken, gölgesinden bile korkarken Drogba neden çıkar? Hayatında bir kere üç forvet oynasan ne olur? Karizman mı çizilir? Hadi onu yapmadın bari sahanın en kötüsü Burak’ı çıkar Drogba yine dursun.

        Chelsea, Galatasaray’dan daha iyi bir takım. İyi takım ama bu, Galatasaray kötü anlamına gelmiyor. Aradaki dengede her an her şey olabilir. Öncelikle büyük düşünmek lazım. Küçük düşünürsen kaybedersin. Bu düşünce dün turu zora soktu. Bu düşünce ilk maçta galibiyeti getirmedi.

        Ben Yekta’yı çok beğendim. Hatta oyuna girerken mırın kırın ettim ama bir anda oyunun rengini değiştirdi. Orta alana direnç getirdi. Melo ve Selçuk daha baskın olmaya başladı. Zincirleme reaksiyon ile Drogba da daha çok gözükmeye ve etkili oynamaya başladı. Haliyle özgüven de gelince Chelsea kendi sahasına gömüldü. Uzun süre nefes alamadı. Galatasaray golü de attı. Ama Mancini Drogba’yı çıkarınca maç bitti.

        Mancini’ye rağmen ben buna da şükür diyorum. En azından umut bitmedi. Eğer Mancini bugünden itibaren bu maçı kafasında oynamaya başlarsa, motive olursa, takımına inanırsa, inanın Stamford Bridge’de her şey olabilir. Galatasaray bu köprüyü geçebilir.

        Not: Sneijder’i sorarsanız sadece bir tane korner asisti yaptı hepsi o kadar. O atış da bir saniye sürdü. Geride kalan 89.59 saniyede ortada hiç yoktu.

        Diğer Yazılar