Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Darbe girişiminin iyisi olur mu?

Bu, duruma nereden baktığınıza bağlı.

Eğer o kalkışma başarısız olmuşsa ve toplumu kendine getirmişse mutlaka iyi tarafları vardır.

Tıpkı 15 Temmuz’daki o hain kalkışma gibi.

Çok kurban verdik, çok canımız yandı, çok üzüldük.

Hala içimiz acıyor...

Hepsine tamam.

Peki o kalkışma olmasaydı, devletin içine çöreklenen o hain yuvalar deşifre olabilecek miydi?

Gerçek niyetleri ortaya çıkacak mıydı?

Ve devleti bunlardan temizleme fırsatı bulabilecek miydik?

Duruma bu açıdan baktığımızda, devletin ve toplumun şer odaklarından arındırılması adına 15 Temmuz girişimi, bedeli ne kadar acı olursa olsun Türkiye’nin geleceğini yeniden inşa etmesi adına ciddi bir fayda sağlamıştır.

Ama o girişimin en büyük faydası, kuşkusuz toplumu yeniden birleştirmek olmuştur.

Bugün, sağcısı-solcusu, alevisi-sünnisi, çerkezi-kürdü Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri etrafında, Türk bayrağının altında darbelere karşı kolkola girebildiyse bu tablonun yaratıcısı 15 Temmuz’daki o hain girişimdir.

Zira o girişim sayesinde toplumun tüm parçaları laik cumhuriyetin tehlikeye girdiğini görebilmişlerdir.

Demem o ki, toplumun cumhuriyet ve demokrasi sevdası bütünlüğümüzü sağlayan bir çimento gibidir.

Meydanlarda AK Parti, CHP, MHP yöneticileri, üyeleri gönül verenleri parti bayrakları yerine Türk bayrağını göndere çekmeyi, en büyük ideolojinin laik Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve devamlılığı olduğunu bir kez daha idrak etmişlerdir.

Ve cumhuriyet ve demokrasi sevdasının, bu topraklar üzerindeki her türlü farklı düşünceyi birleştiren bir unsur olduğu ortaya çıkmıştır.

Başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere siyasi partilerin liderleri, toplumun kanaat önderleri bu gerçeğin etrafında kenetlenmiş, topluma örnek olmaya başlamışlardır.

Yani özlediğimiz o fotoğrafı oluşturmuşlardıdır.

Ancak toplumu peşinde sürükleyen insanlar bu kadar birleştirici olmaya çalışırken gariptir ki, bazı gruplar arasında bugünlerde “ben darbeye senden daha fazla karşıyım”, ya da, “ben cumhuriyeti senden daha iyi savunuyorum” gibi tuhaf sesler yükselmeye başladı.

Bu seslerin, yeniden inşa edilmeye çalışılan devlet yapısı içinde köşe başlarını tutmaya çalışan tipler olduğunu düşünüyorum ben.

Yine de toplum birliktelik fotoğrafı verirken, tepkileri yüzünden insanları ötekileştirmeye çalışanların bana göre toplumun geleceği için bugün temizlemeye çalışılan o hain örgütten hiç bir farkı yoktur.

Dolayısıyla tüm siyasi oluşumların kendi içlerindeki bu aykırıları susturması ve temizlemesi sağlıklı bir gelecek için mecburiyettir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar