Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Senelerden buyana “Sosyal medyayı kullanmıyorum, benim adıma açılmış olan hesaplar sahtedir, bu hesaplarda bana atfen söylenenler de bana ait değildir” diye defalarca hem yazdım, hem de TV’lerde sık sık söyledim...

        Ama birileri kalkıp benim ismimle hesap açıyor, sonra yine benim ağzımdan tweet, mweet, zweet vesaire gönderip duruyor; saftirik derseniz zaten bol, ne söylense inanıyorlar ve böyle bana atfen uydurulmuş saçmalıklar etrafta dolaşıp duruyor...

        Dolayısı ile sosyal medya ile alâkadar olmadığım konusunda milleti ikna edebilmem ne mümkün? Adıma açılmış düzmece hesapları bana ait, buralarda yazılan mesajları da benim gönderdiğimi zannedenler var!

        Arkadaşlarımın dün verdikleri bir haber, sosyal medya sahtekârlığının artık ciddî, vahim ve tehlikeli bir hâle geldiğini gösterdi:

        Adamın biri Instagram’da bundan birkaç ay önce benim adıma ama benden habersiz, “hayran hesabı” dedikleri bir hesap açmış; yazılarımdan ve TV’lerdeki konuşmalarımdan alıntılar yapmış, hattâ beğeni gönderenlere kitaplarımdan bazılarını hediye edeceğini bile söyleyip işe devam etmiş...

        Asıl dert bundan sonra başlıyor:

        Adıma açılmış olan ama benimle hiç alâkası bulunmayan bu sahte hesapta dün düzmece bir banka havale dekontu yeraldı. Birisi güya benim banka hesabıma 96 bin 700 lira yollamış, ben de parayı alır almaz “Kemal Bey çok teşekkür ederim 33 dakika içerisinde tecrübem olmadan hisse üzerinden 96 bin TL hesabıma geçti sorun çıkmadan paramı değerlendirdim 5 bin 100 TL kayıt ücreti karşılığında bu kazanca sahip oldum tüm takipçilerime referans olup yönlendirecem” diye bozuk düzen Türkçe bir mesaj göndermişim!

        REKLAM

        Ne sahte Instagram hesabında yeralan havale dekontunun ait olduğu bankada hesabım ve dolayısı ile böyle bir IBAN numaram var, ne bana 96 bin lira gönderdiği iddia edilen adamı tanırım, ne böyle işlerle uğraşırım, ne de mesajda sözü edilen para meselesinden haberim var!

        Hesabı kapattırmaya çalışan arkadaşlarımın söylediklerine bakılırsa internette böyle üçkâğıtçılık yapanlar benim adıma açılmış olan hayran hesabına girip düzmece banka belgesi ile yine bana atfedilen uydurma teşekkür mesajını paralı ama saf müstakbel kurbanlar bulabilmek için kullanmışlar.

        Bu yazıyı okuduğunuz sırada sözünü ettiğim sahte hesap bir ihtimal kapattırılmış olacak ama dikkatli olun ve tedbiri elden bırakmayın! Etraf adınıza hesap açıp her türlü pisliği yapabilecek tıynette sahtekârlarla dolu; herifler böyle düzmece hesaplarla üçkâğıtçılık ve dolandırıcılık gibi her türlü melâneti yapabilir, isminizle etrafa mesajlar gönderip başınızı derde sokabilirler, sonra uğraşın durun!

        Kurdukları sitelerde klavye delikanlılarının takma isimlerle etrafa çamur atmalarına ve ona-buna hakaret yağdırmakla tatmin olmalarına imkân tanıyıp bu işten para kazananların açtıkları sitelerde edilen küfürlerle hakaretler hâlâ “eleştiri” olarak görüldüğü ve sosyal medyadaki sahte hesaplara ciddî bir denetim getirilmediği takdirde başınıza her an böyle bin türlü iş gelebilir!

        Diğer Yazılar