Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Pazar gecesi ABD’nin CBS kanalındaki söyleşi günlerce, aylarca, yıllarca konuşulacak. Büyük ihtimalle hakkında filmler, diziler yapılacak ve kuşaktan kuşağa aktarılacak. Prens Harry ve eşi Meghan Markle’la #MegExit sonrası ilk söyleşiyi yapan televizyon kraliçesi Oprah Winfrey bol bol manşet çıkacağının ipucunu vermişti. Ama son yıllarda hiçbir televizyon olayı vaat ettiğini bu kadar tatmin edici bir şekilde koymadı önümüze…

        CBS bu söyleşi için Winfrey’e yedi milyon dolar ödedi, ama Kraliyet unvanlarını kaybeden ve aileden kopup ABD’ye yerleşen çift resmi açıklamaya göre tek kuruş almadı. Ayrıca vakıflarına bağışları da kabul etmediler.

        DIANA’NIN GÖLGESİ VAR

        Manşetleri uzun uzun konuşacaksınız zaten, büyük ihtimalle bugün de dünya basını bu söyleşiden bahsediyor olacak. Diana sonrası Saray’ın uğraşacağı en büyük PR krizi başladı denebilir, bakalım Kraliçe bu sefer hasarı tamir etmeyi becerecek mi? Bu söyleşinin üzerinde Diana’nın gölgesinin olduğu çok belli zaten.

        Meghan’ın ilk itirafı kendisinin Saray’a hapsedildiği, dört ayda – pandemi öncesi – sadece iki kere dışarı çıkmasının bile büyük meseleye dönüştüğü. “The Crown”ın son sezonunu izleyenler Diana’nın da Saray’da bir başına bırakıldığı anları hatırlar.

        Oprah söyleşisi biraz da Diana’nın intikamını almak adeta. Harry belli ki annesinin uğradığı muameleden çok etkilenmiş haklı olarak, eşinin arkasında. İkisi de özellikle Kraliçe’ye laf söylememeye çalışıyor, imalarla Kraliyet Ailesi’nin kimi üyelerini hedef gösteriyorlar.

        REKLAM

        Harry ve Meghan’ın çocuklarının ırkını gündeme getiren kim? 100 yaşına yaklaşan ve ırkçılığı çok meşhur, utanç verici, iç güveysinden hallice Prens Philip mi mesela… Yoksa Meghan Markle’ın yarı-siyah olmasını mesele eden Baba Charles ve eşi Camilla mi? #MegExit yani çift Kraliyet Ailesi’nden ayrılma kararı aldıklarında Charles telefonlarına çıkmamış. Zaten oğlunu da kamuoyunun önünde hiç savunmamıştı.

        İNTİHARI DÜŞÜNMÜŞ

        Başka başka ne manşetler çıktı bu söyleşiden…

        Archie’ye kızkardeş geliyor… Hamileliği sırasında bir ara Meghan intiharı bile düşünmüş; Saray’dan yardım istediğinde kimse ilgilenmemiş…

        Evlenmeden önce Harry’i Google’lamamış, Diana ve Charles olayını da hiç takip etmemiş.

        Meghan’ın tarihi bir düzeltmesi: Ben Kate’i ağlatmadım, Kate beni ağlattı.

        Harry’nin üzüntüsü: Abim ve babam kendilerine verilen rollerde hapsolmuş durumdalar. Oprah da dayanamadı, “Sahiden sizin halinize üzülelim mi?” diye sordu.

        Çiftin hiç parası kalmamış. Bir Diana’dan kalan miras varmış. (“Suits” dizisinin telifleri de tabii.) Bu yüzden kendi kendilerine gelir bulmak için Hollywood’un yolunu tutmuşlar. Koca Prens’in eski Disney CEO’su Bob Iger’a “Bizim hanım çok iyi seslendirme de yapar,” diye eşini göstermesi kameralara yansımıştı.

        Kraliyet Ailesi’nin bu çiftin çocuklarına unvan vermemesi ve prens yapmamaları ayrı bir konu. Prenses Anne’in de çocuklarının unvanı yok, ama geleneğe göre unvan erkeklerin çocuklarına otomatik olarak veriliyor. Meghan’ın oğlu kasten ırkından dolayı mı dışarıda bırakıldı?

        Çift meğer bizim gördüğümüz düğünden üç gün önce gizlice evlenmiş…

        Peki ya Giorgio Armani kıyafet? Meghan özel olarak “yeniden doğuşu simgeleyen lotus çiçeği desenli bu kıyafeti seçti. Ne de olsa bu geceden sonra Harry ve Meghan yeniden doğdu… Meghan’ın bileziğiyse Diana’nındı aslen; bu gece özel olarak seçildi, ne de olsa aramızda.

        REKLAM

        HER ŞEY CHARLES’IN SUÇU MU

        Bazı hikayeler birebir Diana’nın hikayesinden uyarlama gibi: Aile aslında Meghan’a başlarda sıcakmış ama ilk seyahatte ne kadar popüler olduğunu görünce soğumuşlar. “The Crown”da da Charles kıskanmıyor muydu çıktıkları kraliyet turunda eşinin ne kadar ilgi çektiğini?

        Çiftin istediği bu söyleşinin asıl kaybedeninin Charles olması sanki. Zaten Diana’dan sonra presin itibarını onarmak yıllarını almıştı, bugünden itibaren tekrar kendini anlatmak zorunda bırakılacak. İngiliz basınının manşetlerini çok merak ediyorum. Daily Mail ilk günkü birinci sayfasında çifte hak verdi, Saray'ın çocuğun ten rengiyle endişelerini manşete taşıdı. Belki Charles sıyırır yine, kim bilir… Sonuçta, yine “The Crown”a göre, Charles da yaralı biri. O Philip yok mu, mahvetti oğlunun hayatını…

        Bir diğer senaryo bu ikinci skandaldan sonra Kraliyet sırasının gerçekten de Charles’ı atlayabilme ihtimali. Taht doğrudan William’a mı geçecek? Keşke. Camilla daha fazla unvanı hak etmiyor biz Diana severlere göre.

        Buckingham’da ne olursa olsun gecenin kazanını ise Oprah Winfrey’di. Televizyon tahtındaki kraliçeliğini hiç kimseye bırakmamaya niyetli olduğunu bir kez daha gösterdi. Yedi milyon kere maşallah.

        Asıl her şey şimdi başlıyor.

        Diğer Yazılar