Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Donald Trump’ın dört yıl süren bir dönemlik Amerikan başkanlığı en çok hakkında kitap yazanlara yaradı. Bob Woodward bu dönemle ilgili tam dört kitap yazdı, Michael Wolff iki tane. Ve ikisi de paraya para kattı. Bir ara Trump hakkında yazılan kitaplar yüzlerle sayılıyordu, hemen hepsi de adını Trump’ın bir sözünden alıyordu. “Çok Dengeli Bir Dahi,” gibi. Trump bitti ama kitap dalgası bitmedi. Üstelik, Trump hakkında bilmediğimiz daha ne var derken bol dedikodulu bir kitap daha dün ABD’de piyasaya çıktı.

        Kitabın yazarı Stephanie Grisham altı sene boyunca Trump’ların yanında çalıştı. Beyaz Saray’da basın sözcülüğü görevini yaptı ama tek bir basın toplantısı bile düzenlemedi, gazetecilerden soru almadı. 6 Ocak’taki Kongre baskınından sonra aklı başına gelmiş; son ana kadar Trump’ın yanında kalıp artık bu aşamada geminin battığını görenler gibi terk etti. Hatta Washington’ı bıraktı, Kansas’a yerleşti. Bir ara Melania Trump’ın da basın sözcülüğünü yaptı, o yüzden eski first lady’le de arası iyiydi. Trump evreninde itibarı sarsılan pek çok zavallı gibi o da şimdi günah çıkartıp yoluna devam etmenin, birkaç ifşaat yapıp kasayı doldurmanın peşinde.

        “I’ll Take Your Questions Now: What I Saw at the Trump White House” adlı kitabında Trump’ın Türk heyetiyle konuşurken “Geceyarısı Ekspresi filmini gördünüz mü,” dediği basına yansımıştı. Kitapta bu ve daha fazla dedikodu var. Dün şöyle bir karıştırdım, ama Grisham’ın kendini aklama çabasına ortak olmamak için bütün dedikoduları biriktirdikten sonra iade edeceğim.

        Maske takarsa Trump zayıf gözükecek: COVID-19 salgını sırasında maskeye direndiğini biliyorduk, zaten uzun süre maske takmadı Trump. Etrafındaki danışmanları ona bu öğüdü vermiş, lider olarak zayıf gözükeceğini söylemişler. Bildiğimiz bir şeydi zaten, kitap tekrarlıyor.

        Melania’nın kıyafeti: Sınırda kafeslerde tutulan çocukları ziyaret ederken first lady arkasında “Artık umurumda değil,” yazılı H&M marka bir ceket giymişti. Ceketin mesajı ziyaretten daha çok konuşuldu, Grisham da buna şaşırdığını söylüyor. Melania Trump bir ara “Basın yanlış okudu, aslında ceketin arkasında ‘Artık umurumda’ yazdığını söyleyen bir açıklama yapalım,” demiş ama vazgeçilmiş. Grisham yine de neden bu ceketin giyildiğini tam anlatmıyor. Oysa Melania’nın sızan telefon konuşmalarında basına inadından giydiği anlaşılmıştı. Beyaz Saray’a geri döndüğünde Donald ona güya “Kafayı mı yedin?” demiş.

        Kedidir kedi: Donald Trump sinirlendiğinde Max Miller adlı Beyaz Saray çalışanı ona müzikallerden şarkılar çalıp yatıştırıyormuş. Oval Ofis’te sık sık “Cats” müzikalinden “Memory” şarkısı çalınmış. Miller aynı zamanda bir ara Grisham’ın sevgilisi.

        Dayak olayı: Stephanie Grisham aşk yaşadığı bir Beyaz Saray çalışanıyla ilişkisinin son döneminde şiddete uğradığını hem Başkan’le hem de eşiyle paylaşmış. Donald Trump ona “Aaa sahiden mi, ayrıldığında çok üzülmüştü halbuki,” diye yanıt vermiş. Melania ise “Polise başvurdun mu?” diye sormuş. Grisham yönetimin üzerine bir skandal daha eklenmesin diye polise başvurmamış.

        Türkiye toplantısında kavga: Demokrat Parti’nin Senato’daki lideri Nancy Pelosi’nin ofisinde Trump’la aralarında Türkiye konusunda kavga çıkıyor. Türkiye’nin Suriye’de operasyon yapmasına ne tepki verileceğini soran Demokrat siyasetçilerle Trump konuyu dağıtıp ağız dalaşına giriyor. Pelosi bir ara ayağa kalkıp “Senin bütün yolun Rusya’ya çıkıyor,” diyor. “Rusya’ya Suriye ve Ukrayna’yı verdin!”

        Melania’nın haber takibi: Hakkında çıkan bütün haberleri satır satır okuyor, hatta google’dan kendisine uyarı bile geliyor. First lady’nin çalıştığı East Wing’deki ofisine pek inmiyor, genelde üst kattaki konuttan çalışıyor. 10:00’dan önce hiç sesi çıkmıyor. Bu yüzden Gizli Servis kendi aralarında “Rapunzel” adını takmış Melania’ya. Bir ara Trump’ın pornocu skandalı çıktığında Melania kendisine eşlik etmesi için yakışıklı bir asker yardımcı istemiş, fotoğraflara iyi çıksın diye.

        Gelinim olur musun: Damat Jared Kushner ve eşi Ivanka Trump’ın Beyaz Saray çalışanları arasındaki lakabı “Stajyerler”miş. Ivanka’ya Melania’nın taktığı isimse “Prenses.” Trump’ın kızının kendisinin önüne geçmesinden hiç hoşlanmıyormuş, protokole saygı duyulmasını istiyormuş. Bu yüzden Kraliçe Elizabeth’le buluşmada damatla kızı balkona yollamış, Kraliçe’yle yanyana fotoğraf vermemelerini sağlamış. Ivanka da Melania ne yapsa taklit ediyormuş: Aynı gün farklı yerlerde kucağına siyah bebek almak gibi.

        Kolonoskopi: Trump’ın bir ara gizlice hastaneye yatması var. İnme indi dendi, beyin kanaması dendi, kalp krizi dendi. Meğerse kolonoskopiymiş. Tam açıklamıyor ama imalardan bu anlaşılıyor.

        Diğer Yazılar