Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beninedense büyük karton bardakta espresso içmeye zorlamak isteyen kahve dükkanları zincirine karşı mücadelem yıl boyu sürdü.

        Maalesef 2018 yılında mücadeleyi kaybettim.

        Bana son olarak espresso'yu yine yanlış bardakta verdiler. Ben de yaşamakta olduğum travmanın fotoğrafını çektim. Genel merkezlerine yine şikayet mektubu da yazdım fotoyu da gönderdim. Rana, "Çocuğumuz var sakın yapma" diyerek engellemese şirketin merkezi önüne gidip doğru espresso bardağı hakkımı alıncaya kadar açlık grevi de yapacağım.

        ZEVKSİZLİĞİN FOTOĞRAFI BU

        Aslında bugün sadece bu fotoyu yayınlayıp 'İnsan zevksizliğinin fotoğrafını çektim' başlığını koymakla yetinecektim ama size olayı bütünüyle anlatayım dedim ve nedense her şeyi ama her şeyi dibine kadar yazıyorum. Konu açılınca kendimi tutabilmem imkansız. Çok acı çekiyorum çok.

        REKLAM

        Son olayda espresso'yu yine karton bardağa koydukları takdirde menajere kendisine o güne kadar filmlerde bile görmediği düzeyde büyük bir sinir krizi geçireceğimi ve yerlerde filan debeleneceğimi söyledim. Hatta dükkanda çalışan herkesi öldürmemin de ihtimal dahilinde olabileceğini de anlattım.

        Bunu söylerken gözlerim de şaşı olduğundan adam gerçekten korktu ve seramik bardak ile servis yaptı. Ama bardak 50 adet espresso'yu içine alacak kadar büyüktü nedense.

        Normal oranı bir türlü tutturamıyoruz. Zaten burada normali tutturmada genelde bir sorun var.

        İLKEMDEN TAVİZ VERMEM

        Oysa benim hayattan beklentilerim fazla değil. Hemen her konuda taviz verdim ama doğru espresso bardağımdan vazgeçmek istemiyorum.

        Espresso bardağının büyüklüğü en fazla bizim kahve bardaklarımız kadar olmalı. Ve siz bardağı baş ve işaretparmağınız ile tutup içerken küçükparmağınızı da havaya dik tutmalısınız.

        Kahve dükkanları zincirinin Türkiye’deki dükkanlarında her şeyi doğru yapıyorlar.

        Sorun şirkette değil Amerika’da olabilir. Ortada bir Amerikanzevksizliği durumu da bulunabilir.

        REKLAM

        Bu muhtemel çünkü espresso mücadelem sürerken bir yandan da bunlara doğru machiato yapmayı da yaklaşık iki yıldır öğretemiyorum.

        Doğru machiato da şöyle olmalı. Yine espresso bardağında gelmeli machiato. Görünüm ise şöyle olmalı; kahve bardağının iç çevresinde ince bir beyaz köpük görünmeli ortada ise kahvenin rengi belirgin seçilmeli. Siz yine içerken serçe parmağınızı havaya dikeceksiniz bunu da unutmayın.

        Bunlar ise şöyle yapıyorlar machiato'yu. Yine olağanüstü büyük bir bardağa kahveyi boca ediyorlarsonra bütün kahveyi, en az yarım kilo sütün köpüğü ile kaplıyorlar. Siz içerken hem fincanı büyüklüğü nedeniyle tüm elinizle kaldırmak zorunda olduğunuzdan serçe parmağız havaya kalkamıyor hem de o kadar fazla köpüğün arasında kahveyi bulamıyorsunuz.

        Geçen sene bir ara öyle çaresiz kaldım ki Amerika’yıterk edip İtalya’ya göç etmeyi bile düşündüm sadece bu yüzden.

        REKLAM

        Eşim bana bunun abartılı bir tepki olacağını ve bunun yerine bir espresso makinesi satın alıp evden hiç çıkmamanın daha az masraflıolduğunu söyledi. Ben de göç etmekten vazgeçtim.

        Yeni yıldan başlayarak Amerika’da herkes doğru espresso ve machiato yapmayı öğreninceye kadar evden hiç çıkmamaya karar vermiş durumdayım.

        Bu kararım bu evde hayatımın sonuna kadar yaşayacağım anlamına da gelebilir tabii ki ama yapacak bir şey de yok. İlkelerimi savunmakta kararlıyım...

        Diğer Yazılar