Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim YKS ne zaman? 2018 YKS ertelendi! Üniversite sınavı ne zaman?

        YKS ne zaman? sorusu, YÖK tarafından yapılan açıklamayla birlikte belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Bahçeli ile yaptığı görüşme sonrasında erken seçim kararına varıldığını ve seçimin 24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceğini duyurdu. Ancak bu tarih, üniversiteye geçişte kaldırılan YGS-LYS sonrasında bu yıl ilk defa uygulanacak olan YKS ile çakışıyordu. Bu gelişme üzerine YÖK harekete geçti ve sınav ertelendi. Peki YKS ne zaman? 2018 YKS hangi gün? İşte YKS tarihi ve detaylar...

        YKS NE ZAMAN? (2018)

        Erken seçim tarihinin YKS tarihi ile çakışması sonrasında Yükseköğretim Kurulu(YÖK) devreye girdi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihi ertelendi.

        REKLAM

        Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), 24 Haziran'da yapılacağı açıklanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) 30 Haziran ve 1 Temmuz'da düzenleneceği duyuruldu.

        YÖK'ten yapılan açıklamada, 24 Haziran 2018'de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin YKS'nin yapılacağı tarihle aynı güne denk geldiği hatırlatıldı.

        Bunun üzerine YKS'nin 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde düzenlenmesine karar verildiği bildirildi.

        Bu kapsamda, YKS'nin birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 30 Haziran Cumartesi, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile Yabancı Dil Testi (YDT) 1 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek.

        YKS SONUÇ TARİHİ DEĞİŞMEYECEK

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasında önceden belirlenen tarihte değişiklik yapılmamasına karar verdi. Buna göreYKSsonuçları, planlandığı gibi 31 Temmuz 2018'de açıklanacak.

        AA muhabirinin ÖSYM yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) 23-24 Haziran'da yapılması planlananYKS'nin 30 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılması kararı, bugün ÖSYM Yönetim Kurulu'nda görüşüldü.

        ÖSYM Yönetim Kurulu,YKSsınavının 30 Haziran-1 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına ve buna göre ÖSYM 2018 Sınav Takvimi'nde değişiklik yapılmasına karar verdi.

        YKSsınav tarihleri değişince daha önce 31 Temmuz 2018 olarak belirlenen sınav sonuç açıklama takviminde bir gecikme olup olmayacağı adaylar tarafından merak edilirken, ÖSYM Başkanlığı,YKSsınav sonuçlarının açıklanma tarihi olarak önceden belirlenen 31 Temmuz 2018'de ise değişiklik yapılmamasın kararlaştırdı.

        YÖK BAŞKANI SARAÇ'TAN AÇIKLAMA

        Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada YKS ile ilgili "24 Haziran 2018’de gerçekleştirileceği açıklanan erken seçim tarihinin Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) yapılacağı tarihle aynı güne denk gelmesi üzerine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) olarak YKS’nin 30 Haziran 2018 – 01 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılmasına karar verilmiştir." dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ