Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Ermeniler 5 Azeri askerini öldürdü

        ABD Dışişleri Bakanı Hilary Clinton'ın Ermenistan'da bulunduğu sırada, Ezaeri-Ermeni cephe hattından çatışma haberleri geldi.

        Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Ermeni askerlerinin Gazah bölgesindeki Aşağı Eskipara köyüne saldırdıkları ve çıkan çatışmada Azerbaycan ordusunun 4 askerinin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca, bir askerin ise Gazah bölgesinin tepelerindeki Ermeni mevkilerinden açılan ateş sonucu şehit olduğu kaydedildi.

        Sabahın erken saatlerinde düzenlenen saldırıda, Ermeni askerlerinin kayıp vererek geri çekildikleri belirtildi.

        CLINTON: ASKERİ ÇÖZÜM OLMAZ

        Diğer taraftan dün Ermenistan'ın başkenti Erivan'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ''Yukarı Karabağ sorununun askeri yollarla çözümü söz konusu bile olamaz'' diye konuştu.

        Temasları kapsamında Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ile bir araya gelen Clinton, ikili görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Ermeni işgali altındaki Karabağ'la ilgili soruna ve cephe hattında meydana gelen olaylara değindi.

        Clinton, genç askerlerin anlamsız yere hayatlarını kaybetmeleri konusunda endişe duyduğunu ifade ederek, ''Güç kullanılması sorunu çözemez, dolayısıyla da uygulamadan kaldırılmalıdır'' diye konuştu.

        Tarafları güç kullanmaktan vazgeçmeye çağıran Clinton, 6 Haziran'da Azerbaycan'ı ziyaret edeceğini ve bu yöndeki düşüncelerini Bakü yönetimiyle de paylaşacağını vurguladı.

        Söz konusu üzücü olayların, tarafları Karabağ sorununun barışçıl yollarla çözümünü öngören süreçten alıkoymaması gerektiğini dile getiren Hillary Clinton, ''Sorunun çözüme kavuşturulması için nihai bir yol bulunmalıdır. Bu konuda iki ülke cumhurbaşkanlarının rolünün olduğu gibi, halkların da rolü çok önemlidir'' diye konuştu.

        NALBANTYAN AZERBAYCAN'I KINADI

        Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ise son dönemde cephe hattında meydana gelen olaylar nedeniyle Azerbaycan'ı kınadıklarını söyledi.

        Hillary Clinton, Erivan'daki temasları kapsamında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile de bir araya geldi. Clinton-Sarkisyan görüşmesinde ABD-Ermenistan ilişkilerinin yanı sıra bölgesel gelişmeler ele aldı.

        Clinton'ın, Ermenistan temaslarını tamamladıktan sonra yarın Gürcistan'ın Acara Özerk Cumhuriyeti'nin yönetim merkezi Batum'a geçmesi ve burada Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ve diğer üst düzey yetkililerle bir araya gelmesi ön görülüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ