Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Irak Bakanlar Kurulu, ülkede herhangi bir yabancı askeri güçlerin varlığını kabul etmeyeceğini duyurdu

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Lübnan'da yayın yapan Daily Star gazetesinin haberine göre Bağdat Yönetimi, Türkiye'nin Kuzey Irak'taki askeri varlığına son verilmesi için adım atıyor.

        Bugün yapılan kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, "Irak'ta bulunan her türlü yabancı üs ve askeri gücün varlığına son verme ve Irak topraklarına yabancı askeri kuvvetlerin girişini engelleme kararı alındı" diye konuştu.

        Debbağ ayrıca Irak Meclisi'ne yönelik, geçmişte imzalanan ve yabancı ülkelerin askeri unsurlarının ve üslerinin Irak topraklarında bulunmasına izin veren anlaşmaları iptal etmesi yönünde tavsiye kararı aldıklarını da belirtti.

        "HEDEF DOHUK'DAKİ ÜS"

        Haberde, üst düzey bir Iraklı yetkilinin, alınan kararın Dohuk'da bulunan Türk üssünü hedef aldığına yönelik iddialara da yer verildi.

        1995 yılında Saddam Hüseyin yönetimdeyken yapılan anlaşmada, PKK ile mücadele çerçevesinde Türk askerlerinin Kuzey Irak'ta operasyon düzenlemesine izin veriyor.

        TEZKERE BAĞDAT'TAN DÖNDÜ

        Bağdat Hükümeti'nin bu adımının, dün Meclise sunulan ve sınır ötesi operasyon konusunda Hükümet'e verilen yetkiyi bir yıl daha uzatan Başbakanlık Tezkeresi'nin hemen arkasından gelmesi dikkat çekici olarak değerlendiriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ