Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Modern cumhuriyet 2009'da çöktü"

        Sedef ŞENKAL DEMİR (CNA)

        Ergenekon terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla tutuklanan Prof. Dr. Yalçın Küçük bu mesajı avukatı aracılığıyla basına bugün gönderdi. Mesajında kendilerinin tutuklanmasıyla Cumhuriyetin çöktüğünü söylediği öğrenilen Yalçın Küçük'e sorgusunda ise yoğunlukla 1998 yılı öncesinde PKK elebaşı ile ilgili yaptığı röportajların sorulduğu belirtildi.

        Poliste 21 saat sorgulandı 80 sayfa ifade verdi

        Yalçın Küçük'e sorgusunda Abdullah Öcalan ile elele tutuşmasının da solurduğu öğrenildi. Küçük'e yoğunlukla Tuncay Güney'in ifadesinde yer alan iddiaların sorulduğu belirtildi. Tuncay Güney Yalçın Küçük'ün Cumhuriyetin 75. yıl dönümünde Abdullah Öcalan'ı teslim olmaya çağırdığını ileri sürmüştü. Bu iddialar üzerine Küçük'e, Güney'in "Gel ben Birleşmiş Milletler uçağını ayarladım. Beraber gidelim Türkiye'ye teslim ol. İndiğimizde de uçaktan karanfil at, silahı da yere at" dediği hatırlatılarak böyle bir şey syleyip söylemediğinin sorulduğu öğrenildi. Küçük'ün bu iddiaları reddettiği ileri sürüldü.

        Savcılık ve mahkemede 3'er sayfa ifade verdi

        Savcılık ve mahkemede toplam üçer sayfa ifade veren ve tutuklandktn sonra Metris Cezaevine gönderilen Küçük'ün Silivri Cezaevi'ne nakledileceği de öğrenildi. Küçük'ün iddia edilen suçlardn daha önce yargılandığını ileri süren avukatlarının ise tutuklamaya itiraz edecekleri öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ