Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ölüdenizde deprem, MUĞLA, FETHİYE, DEPREM, 6,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

        Muğla Ölüdeniz açıklarında 6.0 şiddetinde deprem oldu. Yaklaşık bir dakika süren sarsıntı birçok kentte de hissedildi.

        İlk gelen bilgilere göre deprem saat 15:44'de ve 19, 4 km derinlikte meydana geldi.

        Akdeniz'de korkutan artçı

        Saat 21.28'de merkez üssü Ölüdeniz açıkları olan 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

        Bu arada sarsıntı sonrasında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nin internet sitesi de çöktü.

        Dün de Köyceğiz İlçesi ve çevresi saat 17.33'te merkez üssü Balcılar Köyü olan Richter ölçeğine göre 4.2 büyüklüğündeki bir depremle sarsılmıştı.

        MUĞLA SAĞLIK MÜDÜRÜ TEKİN'DEN AÇIKLAMA

        Muğla Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Akdeniz'de merkez üssü Ölüdeniz açıklarında 6.1 şiddetinde meydana gelen depremle ilgili olarak, "Bize gelen bilgilere göre hastanelere 6-7 kişi intikal etti. Bunlar da deprem esnasında korkuyla balkondan, pencereden atlayan kişiler" dedi.

        7 ARTÇI MEYDANA GELDİ

        15:44 meydana gelen sarsıtının ardından 4.9, 3.6, 4.7, 4.9, 3.3, 3.7 ve 3.4 şiddetinde 7 artçı sarsıntı daha meydana geldi.

        BABADAĞ'DAN KOPAN KAYALAR YOLU KAPATTI

        Deprem Ölüdeniz ve Fethiye'de aralarında apart otellerin de bulunduğu bazı binalarda hasara neden olurken dünyaca ünlü yamaç paraşütünün yapıldığı Babadağ'dan kopan kayalar ise yolu kapattı.

        ÖLÜDENİZ'DE ELEKTRİKLER KESİLDİ, TELEFONLAR SUSTU

        Muğla'nın turistik ilçeleri Fethiye, Köyceğiz ve Marmaris'te şiddetli hissedilen deprem, Ölüdeniz'de hasara neden oldu. Muğla başta olmak üzere Antalya, İzmir, Aydın, Denizli, Mersin ve Konya'da da hissedilen deprem sırasında Ölüdeniz'de elektrikler kesildi, telefonlar sustu. Depreme denizde yakalanan turistlerle tatilciler hemen sahile koşarken, otellerde, alışveriş merkezlerinde ve evlerde bulunanlar da sokaklara fırladı. Deprem, Yunanistan'ın Simi ve Rodos adalarında da hissedildi.

        CAN KAYBI YOK

        Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Akdeniz açıklarında meydana gelen 6 büyüklüğündeki deprem sonrası can kaybı olmadığını bildirdi.

        AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem sonrası Muğla, Aydın, Antalya ve İzmir'deki ilgililerle yapılan görüşmeler ve incelemeler sonucunda can kaybı tespit edilmedi.

        YETKİLİLERDEN AÇIKLAMALAR

        Deprem sırasında CHP Muğla İl Kongresi'nde olan Ölüdeniz Belde Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz, "Deprem Muğla'dan da hissedildi. Ölüdeniz'de telefonlar kilitlendi. İlk aldığımız bilgiye göre ölü ya da yaralı yok. Biz de Ölüdeniz'e doğru Muğla'dan hareket ettik" dedi.

        Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ise tüm yerleşim birimleriyle temas kurulduğunu, kendilerine ulaşan bir can kaybı olmadığını açıkladı. Deprem nedeniyle güvenlik ve sağlık birimleri alarma geçirildi. Fethiye Devlet Hastanesi yetkilileri, hastaneye herhangi bir yaralı gelmediğini ambulansları hazır tuttuklarını söyledi.

        Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt yaptığı açıklamada depremin can kaybı ve ciddi bir hasara neden olmadığını belirtip, "Fethiye ve çevresinde korkup pencereden atlayanlar olmuş, ekipler seferber oldu, üzücü bir durum bilgisi gelmedi. Başbakanlık'la irtibat halindeyiz, güvenilmeyen binalara vatandaşlar girmesin. Paniğe gerek yok" dedi.

        HABERTURK.COM VE AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ