Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Tanker deniz otobüsüne çarptı: Çok sayıda yaralı var

        İstanbul Boğazı Kız Kulesi açıklarında Bostancı-Kabataş seferini yapan 33 yolcunun bulunduğu İDO'ya ait Yeditepe 1 adlı deniz otobüsüne arka sancak tarafından yabancı bandıralı kuru yük gemisi çarptı. Deniz otobüsünde hasar oluşan kazada biri personel toplam 6 kişi yaralandı.

        Eray EROLLU-Gül GÜRLEK / AHT

        Üsküdar Kız Kulesi açıklarında saat 19.25 sıralarında meydana gelen kazada, yabancı bandıralı "ARUM" adlı kuru yük gemisi, Bostancı-Kabataş seferini yapan İDO'ya ait Yeditepe 1 adlı deniz otobüsüne arka sancak tarafından çarptı. Bostancı'dan saat 19.00'da hareket eden ve 33 yolcunun bulunduğu deniz otobüsünde hasar oluştu.

        Yolcuların büyük korku yaşadığı deniz otobüsü, saat 19.30'da Kabataş'tan hareket eden Sinan Paşa adlı deniz otobüsünün de yardımıyla Kabataş İskelesi'ne getirildi. Sahil Güvenlik botlarının da eşlik ettiği Yeditepe 1 deniz otobüsünün iskeleye yanaşmasının ardından can yelekleri giyen yolcular tahliye edildi. Kazada yaralanan biri personel 6 kişi olay yerine gelen ambulanslarla Taksim İlkyardım, Şişli Etfal, Haseki ve Okmeydanı hastanelerine kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

        İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO) Başenspektörü Sercan Karabıyık, Habertürk'e yaptığı açıklamada, "19.00 itibarıyla Bostancı'dan kalkış yapan Yeditepe 1 gemimiz Kabataş istikametine giderken Kız Kulesi açıklarında ticari bir gemiyle sancak arka tarafından temas etmiştir. Gemi Kabataş İskelesi'ne yanaştıktan sonra yaralıların hastaneye intikali gerçekleşmiştir. Gemide herhangi bir su alma yok. Emniyetli bir şekilde Kabataş İskelesi'nde bağlıdır. Temas edilen gemi 'nehir tipi' bir gemi kuru yük taşıyan bir gemi. Tanker değil. Kazanın sebebi de incelemeler neticesinde çıkacak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ