Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kars'ta 500 TIR dolusu hayvan vurgunu

        Ağustos 2017’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın ‘Genç Çiftçi Projesi’ için geldiklerini söyleyen 4 kişi, bölgeyi dolaşmaya başladı. 3 ay boyunca vatandaşların güvenini kazanan 4 kişi, iyi fiyat vererek senet karşılığı büyükbaş hayvan toplamaya başladı. Besicilere bir miktar para veren çete, kısa süre sonra yaklaşık 12 bin büyükbaş hayvanı 500 TIR’la Diyarbakır ve Şanlıurfa’ya götürdü.

        PERİŞAN OLDULAR

        Ancak günü gelen senetler ödenmedi. Besiciler hayvanlarını alan kişileri telefonla aradı ancak ulaşamadı. Dolandırıldıklarını anlayan hayvancılar soluğu emniyet ve savcılıkta aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken vurgunun boyutunun 43 milyon TL olduğu ortaya çıktı. Savcılık, sahte kimlik kullanan çete üyeleri Ali K., Eyüp K., Mehmet Nezir B. ve Umut Nezir B.’nin Şanlıurfa Ceylanpınar nüfusuna kayıtlı olduğu tespit etti. Kayıplara karışan 4 kişiyi yakalamak için polis ve jandarma seferber oldu.

        REKLAM

        Gazete Habertürk'ten Tacettin Durmuş'un haberine göre mağdur vatandaşlardan 50’si de geçen hafta Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine, dün de Diyarbakır’a giderek dolandırıcıların izini sürdü. Mağdurlardan Susuz Kalecik Köyü Muhtarı Karabey Mintemur olayı şöyle anlattı: “Dolandırıcı olduklarını anlayamadık. Bize Tarım Bakanlığı’ndan genç çiftçileri desteklemek için geldiklerini ve hayvanları çiftliklerde yetiştireceklerini söylediler. Malımız iyi satılıyor diye çok sevinmiştik. İlçe Tarım Müdürlüğü’ne de gidip sormadık. Sonradan öğrendik ki adam buradan herhangi bir sevk çıkışı almadan hayvanları götürüyormuş. Biri, 10 yıl önce ölmüş bir vatandaşın adını kullanıyormuş. Senet yaptığımız kimlik ölünün adınaymış.”

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ