Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Bakan BDP'lilere sert çıktı

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, BDP'li milletvekillerin PKK tarafından kaçırılan askerler için, "Hükümetten talep gelirse çaba gösteririz" sözlerine, "Kimse icazet beklemesin, bu insanlık görevdir. Yerlerini biliyorlarsa ve bunları getirme gücü, imkanınız varsa, yapmıyorsanız başlı başına soru işaretidir" dedi. Eker, PKK'nın artan saldırılarını örgüt içinde iç çekişme olabileceğini söyledi.

        Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ilk yurt içi gezisini memleketi Diyarbakır'da yaptı. Gazeteciler ile bir araya gelen Bakan Eker'e bakanlık yardımcılığı için adı konuşulan Diyarbakır eski milletvekili Kutbettin Arzu, Emniyet Müdürü Mustafa Toprak ve Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur eşlik etti.

        "İLK KEZ DİYARBAKIR YATIRIMLARI HÜKÜMET PROGRAMINA ALINDI"

        Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir hükümetin programına Diyarbakır'a yapılacak yatırımlara yer verildiğini altını çizen Bakan Eker, "Projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte sorunları önemli ölçüde çözülmüş bir şehir olacaktır" dedi. Hükümetin bölgeye önem verdiğin vurgulayan Eker, "Gaziantep, Diyarbakır, Bingöl, Şanlıurfa ve Batman illerinde seçilen milletvekilleri bakan olarak görev yapıyor. Bu da bölgenin kalkınması ile ilgili hükümetin aslında bakışı açısını ortaya koymaktadır" diye konuştu.

        "YERLERİNİ BİLİYORSANIZ..."

        Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın Diyarbakır'da 5 gün önce PKK tarafından yol kesilip kaçırılan 2 rütbeli asker ve 1 sağlık memuru için "Hükümetten talep gelirse gereken çabayı gösteririz" sözlerine Mehdi Eker tepki gösterdi. Bakan Eker şöyle konuştu: "Askerlerin bulunması için operasyonlar sürüyor. Devletin bütün birimlerinin üzerinde çalıştığı tek konudur. Terör örgütü birilerini kaçırdıysa ve birisi onları getirebileceğini düşünüp de yapmıyorsa, bunun için icazet ve rica gerekmiyor. Bu insanlık görevidir. Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmaktır, bir insanı öldürmek de bütün insanlığı öldürmektir. İnsan hayatı bu kadar değerli ve yücedir. Dolayısıyla yerlerini biliyor ve bunları getirme gücü, imkanı varsa, onları tehlikeden kurtarabiliyor ve zarar gelmesini engelleyebiliyor ama yapmıyorsanız, takdiri herkesin kendi vicdanına bırakıyorum. Bunu yapmamak ayrıca başlı başına soru işaretidir. Kendi vicdanlarına bırakıyoruz."

        "ÖRGÜT İÇİNDEKİ GÜÇ ÇEKİŞMESİ Mİ?"

        "Bu tür olayları nefretle kınıyoruz" diyen Eker, "Bu olayların tırmanma eğiliminde olmasını üzüntü ile karşılıyoruz. Saldırıların artması, cinayet, yol kesmelerin artmasını manidar buluyorum. Terör örgütün kendi içindeki farklı düşüncelerin yansıması mı yoksa örgüt içindeki güç çekişmesi mi bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

        "ÇÖZÜMÜN TARTIŞILACAĞI TEK ADRES TBMM'DİR"

        BDP'nin meclisi boykot edip Diyarbakır'da toplanmasını doğru bulmadığını söyleyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Çözümün tartışılacağı tek adres TBMM'dir. Yasama faaliyetine başlamadan birtakım ön şartları ortaya koymak demokrasi ile ne kadar bağdaşır bilmiyorum. Partimizin üst organları gerekli görüşmeleri yapıyor. Bir çözüm yolu bulacağını düşünüyorum" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ