Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Siyaset Babam 'ODTÜ'yü sil, komünist olursun' dedi

        Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankası'nın faiz politikasına ilişkin, ''Gelmek istediğim nokta faizlerin düşük olması, korkak davranılmaması gerektiği... Ben siyasetçiyim, ben konuşmak zorundayım. Merkez Bankası Başkanı'nın az konuşması da usuldendir'' dedi.

        Bakan Çağlayan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen ''Rol Modelim-İş'te Adamım'' toplantısına katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

        Türkiye'nin çok zor zamanlardan bugüne geldiğini belirten Çağlayan, Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında ihracatı 50 milyon dolar olan Türkiye'nin 2012 yılı sonunda ise 152 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdığını söyledi.

        Çağlayan, geçmiş zaman içerisinde Türkiye'nin çok büyük bedeller ödediğini belirterek, 1980 ihtilalini, ''28 Şubat'' sürecini yaşadığını, bunların her birinin Türkiye'deki antidemokratik hareketler olduğunu söyledi.

        Bakan Çağlayan, 2001 yılında iç sebeplerle çıkan krizin Türkiye'ye maliyetinin 200 milyar doların üzerinde olduğunu ifade ederek, sadece bankacılık sisteminin Türkiye'ye maliyetinin 100 milyar dolar olduğunu bildirdi.

        ''Bizim devraldığımız bir Türkiye'yi size bırakmak istemiyoruz'' diyen Çağlayan, bugün gelinen noktada Türkiye'nin her anlamda daha fazla geliştiğini artık hiç kimsenin gece rüyasında görerek, sabah ihtilal yapamayacağını bildirdi.

        Çağlayan, 1980 yılında milli gelirin 50 milyar dolar olduğunu ifade ederek ''Nisan ayı başında rakamlar açıklanacak, yaklaşık 800 milyar dolara yakın bir rakamı göreceğiz'' dedi.

        Öğrencilerle gençlik anılarını paylaşan Çağlayan, “İlk tercihlerim ODTÜ mühendislik bölümleriydi. Babam ODTÜ’leri sil komünist olursun dedi, Ama ODTÜ’de okumamak içimde ukdedir" dedi.

        Çağlayan, Türkiye'nin Nisan'da 2012 büyüme rakamları açıklandığında yaklaşık 800 milyar dolar milli gelire ulaştığının görüleceğini belirtti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ