Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Andrey Karlov suikastında son dakika gelişmesi

        Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesiyle ilgili olarak Türkiye'ye gelen Rusya heyetinde savcı, güvenlik ataşesi, acil durum bakanlığı ve adli tıp yetkilileri yer aldı. Ankara Adliyesi’nde temaslarda bulunan heyet, Karlov’un silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma hakkında savcılık yetkililerinden bilgi aldı.

        Cinayetle ilgili, aralarında Guru Medya Yayın Grubu Başkanı Hayreddin Aydınbaş’ın da bulunduğu 3’ü polis 5 kişi tutuklanmıştı.

        SİLİNEN DOSYALARDA "FETULLAH GÜLEN", "HİZMET" İFADELERİ

        Karlov suikastı ile ilgili olarak Rus heyet, Altıntaş'ın bilgisayarındaki silinen dosyaları buldu. Mevlüt Mert Altıntaş'ın bilgisayarında silindiği tespit edilen bazı dosyaların bulunduğu ortaya çıktı. Buna göre, Mert Altıntaş'ın bilgisayarında Fetullah Gülen ibareli 2 dosya, Hizmet ibareli 690 dosya, Nur Cemaati ibareli 1 dosyanın silindiğini tespit etti.

        REKLAM

        BAĞLI OLDUĞU ZÜMRE BAŞKANI BYLOCK KULLANICISI ÇIKTI

        Habertürk TV muhabiri Arzu Çetik'in edindiği bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı da Altıntaş'ın bağlı olduğu zümre başkanının kim olduğunu belirledi. Eğitimci ve Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen şüphelinin başka bir FETÖ davasında tutuklu yargılandığı belirlendi.

        SUİKASTIN 1. YILI

        19 Aralık 2016'da Andrey Karlov, bir sergide akşam saatlerinde suikast sonucunda hayatını kaybetmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ