Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Donarak öldü!

        HABER : DORUK ÖNAL - CNA

        Marangoz kardeşler Hasan Alım (32) ile kardeşi Serkan Alım (25) Şarköy merkeze 30 km uzaklıktaki Mursallı köyü merasına kamyonetleriyle çulluk avına gittiler. Akşam hava kararmaya başladığı saatlerde yolunu kaybeden kardeşler, araçlarının bulunduğu yerden ters yöne gitti. Kaybolduklarını anlayan kardeşler, Şarköy Avcılar Kulübü ile ailelerini ve yakın arkadaşlarını arayarak yardım istediler.

        Jandarma ekipleri, itfaiye ve arkadaşları tarafından aranmaya başlanılan Alım kardeşleri, yakın arkadaşları soğuktan donmak üzereyken buldular. Önce köye götürülerek ilk müdahaleleri yapılan kardeşler, daha sonra Şarköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak evli ve 2 çocuk babası Hasan Alım yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Serkan Alım’ın durumunun iyi olduğu belirtildi. Hasan Alım’ın cenazesi yapılan otopsinin ardından bugün Şarköy Kebir Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

        Kardeşleri bulan arkadaşlarından Şener Kiremitçi (30) önceki akşam ava giden arkadaşlarıyla kahvehanede görüştüklerini belirterek, “Çulluk avlamaya gideceklerinden bahsetmişlerdi. Avlanmaya gittikleri bölgede traktörle aradık. Av silahlarımızla ateş ederek yer tespitinde bulunmaya çalıştık. Silah sesine karşılık aldık. Traktörün giremeyeceği 200 metrelik bir mesafede yoğun tipi altında Hasan ve Serkan’ı feci şekilde ıslanmış halde bulduk. Hasan’ın bilinci kapalıydı. Traktörle Mursallı köyüne getirip pekmez verdik, üzerlerini değiştirdik. Özel araçla Şarköy Devlet Hastanesi’ne kaldırdık. Eğer bir saat daha geç kalsaydık Serkan'ı da kaybederdik. Bizim onları bulduğumuz yer, köye 4-5 km uzaklıkta, yoğun sis altında tipi şeklinde kar yağıyordu" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ