Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Halk otobüsü kontrolden çıktı!

        Topkapı'da aniden yola çıkan bir yayaya çarptıktan sonra kontrolden çıkan halk otobüsü, tramvay yolundaki direğe çarparak durabildi. Kazada otobüsün çarptığı 56 yaşındaki Neslihan Sancar hayatını kaybederken, otobüste bulunan 4 yolcu ise yaralandı. Kaza nedeniyle tramvay seferleri yaklaşık bir saat yapılamazken, otobüsün sürücüsü gözaltına alındı.

        Şefik DİNÇ / AHT

        Beyazıt-Güneşli seferini yapan 34 ERY 13 plakalı otobüsün sürücüsü Ömer Şimşek, karşıdan karşıya geçmek için aniden yola çıkan Neslihan Sancar'a çarpmamak için direksiyonu kırdı ancak başarılı olamadı. Sancar'a çarptıktan sonra kontrolden çıkan otobüs, tramvay yolunu ayıran refüje çıktı ve direğe çarparak durabildi. Sancar, ağır şekilde yaralanırken, otobüsün içinde bulunan yolculardan Leyla Özen (52), B. Nara Gareyeva (29), Melahat Keçeci ve hamile olduğu öğrenilen Canan Keçeci (37) de hafif şekilde yaralandı.

        Olay yerinde kalp masajı

        Olay yerinde kalbi duran Sancar'a uzun süre kalp masajı yapıldı. Yaklaşık 10 dakika ölüm kalım mücadelesi veren Sancar, ambulansla İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Sancar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan 4 yaralı da ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Otobüs şoförü Ömer Şimşek gözaltına alınarak Şehremini Polis Merkezi'ne götürüldü. Yayanın aniden yola çıktığını söyleyen Şimşek, "Çarpmamak için kaçmaya çalıştım. Fakat kurtaramadım. Yayaya çarptıktan sonra, otobüs direğe çarparak durabildi. Otobüste15-16 yolcu vardı. İki-üç yolcu yaralandı" dedi.

        Tramvay seferleri aksadı

        Kaza nedeniyle, elektrik hattında hasar meydana geldiği için tramvay seferlerinde bir saati aşkın bir süre aksama yaşandı. Her iki istikamette de tramvay seferleri yapılamazken, kaza sırasında tramvayda olan yolcular ise tramvaydan indi. Yolcular yürüyerek Topkapı'daki otobüs duraklarına giderken, elektrik direğinin onarılmasının ardından tramvay seferleri normale döndü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ