Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dikkat 3 gün kışı yaşayacağız!

        HABERTURK.COM

        Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, 26 Haziran Pazar gününden itibaren Batı bölgelerimiz başta olmak üzere, 3 gün sürecek kuvvetli yağışlar ve soğuk hava dalgası geliyor.

        İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

        Pazar gününden itibaren etkili olması beklenen yağışlar ve soğuk havayla birlikte hava sıcaklığında da hissedilir derecede bir düşüş olacak. Önümüzdeki hafta başı sıcaklıklar 9-11 derece arası bir düşüş gösterecek.

        Şiddetli yağışın en etkili olacağı bölge ise Batı Karadeniz Bölgesi.

        İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Prof. Mikdat Kadıoğlu, hava sıcaklıklarının düşüşüyle ilgili olarak Haberturk.com'a açıklama yaptı

        Kadıoğlu'na göre, 'soğuk çeteler'in gelişiyle birlikte bu şekilde sıcaklık düşüşleri normal.

        "Küresel bir sorundan bahsedemeyiz. Soğuk çete üzerimizden geçtiği için 10 derece fark olabilir, bunu iklim değişikliğine değil gelip geçici durum olarak yorumlayabiliriz.

        Geçişinin öncesinde rüzgar Lodos'a döner ve sıcak olur. Sonra sıcaklık düşer Karayel'e döner rüzgar. Bu klasik çete hareketidir.

        Soğuk çetenin geçişi aslında Moskova'da oluyor. Orada şu anda kuvvetli yağış gözüküyor. Çetenin güneybatısındaki uç kısmı bize geliyor, o etkiliyor. O da sıcaklıklarda düşüğe sebep olacak sadece, çok bir yağmur olmaz. Soğuk çetenin geçişinin ardından tekrar hava yüksek basınca dönecek.

        "Sistemler gelip geçtikçe böyle şeyler olacak. Yaz boyunca yine soğuk çete geçişleri olursa, arada bir düşebilir yine sıcaklıklar böyle.

        "Yaz boyu yağışlar mevsim ortalamasında olacak. Mevsim normalleri sıklığında... Sıcaklıklar da mevsim normallerinin biraz üzerinde olacak.

        Yazın başı mevsim normallerinden epey sıcak gözüküyor, çünkü çete yaklaşırken sıcaklık yükseliyor az önce dediğim gibi. Ama genel olarak biraz üzerinde, çok değil. 26-27 derece civarında seyrediyor. Haziran sonuna kadar yağışlı. Sonrasında gerçekten düşüyor, 10 derece kadar Temmuz başında. Ama çetenin geçişinden sonra normale dönecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ