Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam kadın cinayetleri, kadın cinayeti, ayşe ince, 23 nisanda kadın cinayeti, fatma şahin

        MÜSLİM SARIYAR / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Küçükçekmece’de eşi tarafından 8 yaşındaki kızının gözü önünde öldürülen 34 yaşındaki Ayşe İnce’nin babası Mehmet Nuri Dur, zanlının bir hafta önce savcı tarafından serbest bırakılmasına isyan etti.

        Ayrılmak istediği kocası Mehmet İnce tarafından ölümle tehdit edilen kızının geçen hafta şikâyetçi olduğunu, ancak Mehmet İnce’nin savcılık tarafından serbest bırakıldığını söyledi. “Devlet iş işten geçtikten sonra kadınlara sahip çıkıyor. Adamlar karılarını bıçaklayıp gidiyor” diye tepki gösteren Dur, “Kızımı o adam değil, o gün karşısına çıktığında ifadesini alıp serbest bırakan savcı öldürdü” şeklinde konuştu.

        ‘TORUNUM ŞİİR OKUYACAKTI’

        Acılı baba şunları söyledi: “Torunum 23 Nisan için şiir okuyacaktı. Katil damadım kızımı yakaladığı gibi bıçaklamış. Ablasının da elini kesmiş. Olayı duyunca hastaneye gittim. Kızım ölmüştü. Biz bu adamla nasıl baş edeceğiz, hiç mi sokağa çıkmayacağız? Dava açıp bu işin peşini bırakmayacağız.” Bu arada Ayşe İnce’nin cenazesi, Bahçelievler Hafız Ali Paşa Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığı’nda toprağa verildi.

        BAKAN ŞAHİN DE SERT ÇIKMIŞTI

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de dün yaptığı açıklamada Ayşe İnce cinayeti hakkında sert çıkmış, isim vermeden, katil kocayı serbest bırakan savcıya tepki göstermiş ve; "Şu an hiç kimsenin mazeret üretmeye hakkı yok. Herkes yetkisini kullanacak ve gereğini yapacak. Yapmayana da biz gereğini yapacağız" demişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ