Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tüm birikmişlerin bende toplandığı, özel olduğu kadar da yükü ağır bir gündü benim için… Bu günü yaşamak, aslında şükretmekle eş değermiş gibi bir hisle sarıldım ruh halime.

        Hiç kimseye kendi önemini anlatma derdine düşmemelisin! Bunun derdine düşersen, fark etmeyenlerin umursamazlığı ile yüzleşip kendini cezalandıran yine sen olursun… Ne yaparsan yap seni benimsemeyende, sonradan farkındalık yaratma durumun neredeyse imkânsızdır. Bu yüzden, sana cümlesi olan ama seni yok sayan insanların var ise onlardan sıyrılmalısın.

        Kendi dinginliğine erişmek için insanlarında da yalınlaşmalısın.

        Asıl kim ve kimler için önemli olduğunu anlatabilenlerine yoğunlaşmalısın. Yoksa çıkarlar doğrultusunda birbirine katlanan insanların kirliliği bir süre sonra sizde artık isyan halini alacaktır.

        Birilerine katlanma durumu bana göre mutsuzlukların en ağrılı hali… Bir gün bir şekilde işim düşer hesabı ile yaşayanlara da katlanmak zor tabi. Bu yüzdendir asıl olan ile yapaylaşmış insanlarımı ayırma zamanındaydım.

        DÜN…

        Kendimle baş başa kaldığım, kendime özen gösterdiğim farklı bir gündü…

        Yorduğunu hissettiğim her insanı karşıma oturttum ve neden hala bende olduklarını sorguladım. Bana ne verdiklerini, benden ne aldıklarını ya da var görünür gereksiz yokluklarını, herkesi ve her şeyi sorguladım.

        Düşünceler bulaşıcıdır. Aklında virüs misali dağılır, yoğunlaşır, ağırlaşır.

        Ondandır hayatımda ki bu birikmişlerden kurtulmayı hak bulduğuma inandığım bir günde çokça insanın ipliğini pazara çıkardım.

        Artık “elimde kaç kişi kaldı - insanlarım azaldı” kaygılarım olmayacak benim…

        İlk defa ortaokulda fizik dersinde anlatmışlardı bize nicelik nitelik kelimelerini ve o günün ezber cümleleri şimdi bambaşka yaşanmışlıklarla yepyeni anlamlar buldu bende.

        Önce kar saydığım kuru kalabalıklarımı elekten geçirdim. Çok zor olmadı!

        Sonra var saydıklarımı bir daha ölçüp tarttım ve artık bende azalan değerleriyle yüzleştim. Bir zaman iyiydiniz siz, olsun bu halinizde kabulüm ama artık başka bir yerdesiniz, dedim içimden…

        Şimdi kendimi eğiteceğim en önemli şey, başka yerlere koyduklarıma nasıl sesleneceğimdir.

        BUGÜN…

        “sizin için ne ifade ediyorum” un derdine düşmedim.

        ******

        Bana sizde biriken her ne ise yazın…

        Ben de kalbimin, ruhumun ve hatta bedenimin biriktirdikleri ile sizlere cümleler kurayım.fkazanci@haberturk.com

        fkazanci@haberturk.com

        Diğer Yazılar