Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bazen hayatımıza giren en değerli insanın zamanla her şeyiniz olmasını bekler ve istersiniz.

        Sanırım ilişkide sevgiliyi arkadaş kadar yakın hissetmeyi istemek çok önemli gibi gelebilir. İki insan arasında sır kabul edilebilecek hiçbir şeyin olmaması ve yeri geldiğinde hissettiğin, hatta istediğin her şeyi fütursuzca konuşabilmenin rahatlığı ve farklılığı, sizi ilişkinizde besleyebilir de.

        Tabi ki o hazır olduğu kadar, ondan size paylaşılabilecek her şeye de siz hazırsanız…

        Peki, ilişkide sevgili olmak kadar arkadaş olmayı da başarabilmek kolay mıdır?

        “ Zormuş “…

        İlk defa tecrübe saydığım bende birikmiş geçmiş ilişkilerimden doğan olasılıkları sevdiğim ile konuşabilmek, hatta ondan ön görü ile olması gerekeni talep etmek ve onu buna hazırlamak hiçte kolay değilmiş.

        Daha önceki ilişkilerimde onu ne kadar sevsem de, ömrü uzun olsa da, yeri ve zamanını geldiğinde bizim için iyi olabileceğini hayal ettiğim her şey bende sıkışmış kalmıştı…

        İlk defa bunu hayatımdaki beni besleyen aşka yapmak istemedim. Hatta tecrübelerimden doğan gerçekler ve olasılıklarla onu, bende beslemek ve büyütmek istedim.

        Dinliyor, farklı buluyor ve bende ki bu tecrübe ona bir beden büyük geliyordu. O sadece birbirimize olan sevginin yeteceğine inanırken ben o sevginin hiç azalmaması için gerekebilecekleri fark etsin ve hazırlıklı olsun istiyordum.

        İkimizde sevgi için ne gerekiyorsa onu yaşamak, yaşatmak ve olası her şeye hazırlıklı olmak dertlerinin içine gömülmüş, boğulmuş buluverdik kendimizi.

        Sen ilişkimizin keyfini çıkarmak derdinde…

        Ben “tamam her şey çok güzel de bu elimizden kayıp gitmesin” derdinde…

        Daha öncelerini yitirmekten yorulmuş bir ben var sevgili.

        Sanırım sana anlatamadığımda bu…

        İlk defa bende ki sen değerinden dolayı farklı çabaların peşine düşmek istiyorum. Bu çabalarımı ise tecrübesizliğin ile yargıladığında belirgin haksız olan ben oluyorum.

        Sanırım bu ilişkimde de daha fazlası olmamak için teslim bayrağımı kaldırıp her şeyi akışına bırakmalıyım. Azalan ve biten şeyler var olmaya başladığında ise “ben demiştim “ kibirim den uzak hiç uzatmaları oynamadan beni senden ayırmalıyım.

        Tecrübelerim ve gerçeklerim yine içimde yalnızlıktan ve cesaretsizlikten uyumuş kalacak olsa da...

        ******

        Bana sizde biriken her ne ise yazın…

        Ben de kalbimin, ruhumun ve hatta bedenimin biriktirdikleri ile sizlere cümleler kurayım. fkazanci@haberturk.com

        Diğer Yazılar