Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hiçbir zaman çok fazlam olmadın…

        Bende ki değerinin sadece sana verdiğim sıfattan olduğunu sanırdım… En az olanın, kaybettiğinde en fazla olacağı tahmin edilebilir mi?

        Bende edemedim…

        Sen beni öyle, bende seni böyle kabul etmiş yaşıyorduk. Bir birlerimize fazla karışmadan, biz olan ne kadar ise onu paylaşıyorduk. İlişkimizi hiç zorlamadığımız için yok olabilecek zamanlarımızı da tartmadık. Ne zaman kendinden vazgeçtiğini fark ettiğimde ve seni kaybettiğimde anladım bende saklı kalmış, bir yerlere çocuk gibi gizlenmiş sevgini.

        Ne tembelmişim konu seni sevmek olduğunda, hatta ne kadar ilgisiz… Şimdilerde hazmedemediğim tek şey, kayıp sayabileceğim yıllarımın doluluğu ve yükünün ağır oldu.

        Bendeyken, bana hatıra kalacak şeylerin varmış… Mesela gülüşün, seslendiğinde ses tonunda ki sana özel vurgu… Sen dışa dönük yaşarken çevremizdeki insanların seni ne kadar sevdiği gibi.

        Daha fazlası da vardır ama bu kadarını barındırabildim canım çok daha yanmasın diye. Nihayetinde seni kaybettim. Artık canım yansın istemiyorsam mantıkla kalp arası savaşın en az hasarlı geçmesi derdindeyim.

        Bunu başarmak marifettir…

        Zor olduğunu tecrübe eden onca insan ile şimdi aynı kefedeyim. Onlardan bir farkım olmadığı içinde özel bir sihre sahip değilim.

        Ne saçmadır kaybettiğin anda sorgulamaya girdiğin yanlışların… Saçmadır çünkü zaten bu yanlışların farkında olsan neden bile bile hayatının bir parçası haline getiresin ki? Yanlışı kim sever ya da kabul eder?

        Bizden vazgeçtiğin anda demlenmeye başladı yaram…

        Alışıla gelmiş bir sen ve ben var iken, o seni ve beni yok etmeyi istediğimiz zaman demlenmeye başladı yaram…

        Bu kadar oluruna bırakmak ile çabasız alışkanlığın esiri olmak yerine kalbimizdeki tembelliği öldürmeliydik. Daha fazla çabanın getirebileceklerini sezinlemeliydik.

        Tabi bunun için herhangi bir çaba sarf etmediğimiz için buda varsayım olarak kaldı mı bende… Belki öyle çok geç kalmıştık ki tembelliği öldürmek bile nafile kalabilirdi bize.

        Bu ilişkiden aldığım en önemli şey olgunluk… Doygunluğun getirmiş olduğu özensizlik sonucu kaybettiğim senin bende ki yorgunluğun.

        ******

        Bana sizde biriken her ne ise yazın…

        Ben de kalbimin, ruhumun ve hatta bedenimin biriktirdikleri ile sizlere cümleler kurayım. fkazanci@haberturk.com

        Diğer Yazılar