Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aşksızlığın boşluğuna düştüğüm an, kendi içimde geçmiş aşklarımla toparlanmaya başlarız…

        Maksat her seferinde neden yalnızlığın beni bulduğunu sorgulamaktır. Öncelikle kalbimden sıyrılanların neden bende barınamadıklarını merak ederim…

        Çok mu zor insanlardı?

        Güven mi veremediler?

        Bencil?

        Kalp yorabilecek hallerine mi tahammül edemedim?

        Yok, bu böyle olmaz! Yalnızlığımın mutlak diyetini onlara ödetmeye kalkarsam, yanlışın en büyüğünü hayata geçirmiş kabul ederim kendimi. Hem bu güne kadar geçmişimde izi kalmış, beni heyecanlandırmış ve bedenimi paylaşmış insanlarımın nedenleri vardı bana ait olmak için.

        Hâlbuki yürümeyen ilişkinin katilini aramak yerine hiç bir sorgunun peşine düşmeden orada her şeyi bırakmak neden hep çok zor gelir insana. Bu bitmiş ilişkiye duyarsızlık değil, tam tersine hatayı kimseye yakıştırmadan hayatlarımıza kaldığımız yerden devam etmekmiş gibi geliyor.

        Yaşamındaki sen ile ilişkilerindeki sen, farklı kimlikler barındırmalı. Her iki farklı kimliğimize de güçlüce sahip çıkmalıyız. Kişiliğimizin kendi içinde farklılıklarını yaratamaması bizleri tek düze ve hep aynı hataları yapan insanlar haline getirdiğine inanıyorum.

        İnandığın ve kendine yakıştırdığın seni besleyen ve sana iyi gelen birden çok senlerin de olmalı… Bunu bu zamana kadar başaramadığım için birisine sahip olduğum an başlıyorum geçmiş yaralarımın deneyimden sayılan, hatıra gelen kurguları anımsaya…

        Kendimi koruma içgüdüm, kalbime fısıldayacak çok şey buluveriyor bir anda. Asıl olan sevgiliye değil kendine zor, güvensiz, bencilsin.

        Bunu fark edemediğin için de hep suçlayacak, bitmişliğe yakışan ilişkilerin ve o ilişkinin kötü kahramanları var.

        Bu farkındalıkla toplanma, kendini toparlanma vaktidir gibi saydığım bir ruh hali beni sardı tüm gücü ile…

        Hayatında ilişkilerine dair bir şeyler yanlış ise ve sen her seferinde tek beden ile yatağa giren dönemlerinin sıklığının farkındaysan, kendini değiştiremesen de çözümleyebilir ve ilişki için seçtiğin insana daha farklı davranmayı deneyebilirsin… Bunu hayatına en hızlı şekilde geçiremez isen, bir kaç sevgilin daha olur tahminen ve yine yalnızlığının üzerine konuşabileceğin çokça da cümlen.

        ******

        Bana sizde biriken her ne ise yazın…

        Ben de kalbimin, ruhumun ve hatta bedenimin biriktirdikleri ile sizlere cümleler kurayım. fkazanci@haberturk.com

        Diğer Yazılar