Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tecrübelerin getirdiği her doygunluk her zaman yanınızda kar durmaz. Bazen bedeniniz bir tarafa, zaman alan yaşanmışlıklarda daha toy olmak istersiniz. Böylelikle o özlem duyduğumuz toyluk, sizin daha toleranslı biri olmanızın ilacıdır. Ama ne mümkün…

        Yaş aldıkça her yaşanan, her tecrübe edilen şey sizin kendi içinizde rafa kaldırır gibi bir kenarlara atabildiğiniz bir şey değildir. Bunu şimdilerde çok daha fazla hissederken buldum kendimi.

        “Daha önce de bunu yaşadım” bu benim için sevimsiz bir hal almaya başladı. Nihayetinde yaşanmışlıklarımın benzer durumlarını yok saymakta mümkün değil.

        Karşı tarafın anlamasını beklemek ya da nasıl anlamaz demek te çözüm vermez. Zaten o yoldan geçmemiş birine fazlaca yüklenmekmiş bu. Ben o tecrübeleri edinebilmek için tekrarlayan kaç hatadan ders aldığımı bile hatırlamıyorken, değer verdiğimin sırtına nasıl bu kadar yük bırakırım...

        Yaşadığım güzelliklerin keyfini çıkartıyorken, iş benim tekrar eden konularıma geldiğinde gösterdiğim tahammülsüzlüğün aslında beni en korkutan şeyle karşı karşıya getirdiğini gördüm. Yani tükenmişlik girdabının beni içine çektiğini fark ettim.

        İnsanın şuurunu öylesi bulandıran bir girdaptır tükenmişlik. Farkındalığını kaybettikçe bedenine inat insanı zihnen yaşlandırır.

        En kötüsü de bu değil midir ya da artık silkelenmek için en önemli sebep?

        Yaşanmışlıklarımın faturasını O’na çıkartmak bize yapacağım en büyük haksızlık. Yaşadığım her şeyi ben seçtim ve hiç pişman değilim. İsteyerek yaptığım bunca seçim bugün bana neticeleriyle de mücadele edebilecek kadar gücü katmış olmalı.

        Yapmam gerekenlerden biri ilişkide benzerlik gösteren konularda insanlarımın farklılık gösterdiğini kendime sık sık hatırlatmak.

        Ya sevgili…

        O ne yapmalı? Bu doymuşluktan sıkıntı çeken beni biraz olduğum gibi kabullenmeli, birazda anlamaya çalışmalı. En azından anlayışı ile benim yükümü hafifletebilir, belki de yeri geldiğin de sessizliği ile bende başka bir saygının sahibi olabilir...

        İlişkilerde ki en kayda değer şey, sonlandırıldığı anda birbirlerinde anlamlı bir yer edinme halidir.

        Nihayetinde O da vakti geldiğinde, biriktirdiklerinin arasında bana, yaşanmışlık adını verecek.

        ******

        Bana sizde biriken her ne ise yazın…

        Ben de kalbimin, ruhumun ve hatta bedenimin biriktirdikleri ile sizlere cümleler kurayım. fkazanci@haberturk.com

        Diğer Yazılar