Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bunca yıl sende benim gibi arayıp durmuşsun. Eşini dengini ve sana senin gibi bakabilecek birini. Eksik parçanı tamamlayacak seni tam hissettirecek birini.

        Yaklaştın mı hiç yakınından geçtin mi? Şimdi beni de teğet geçen sevgili… Dur demek değil niyetim sadece bir durup düşünmeni isterim…

        Ben de senin gibi hunharca ezip geçmiştim birilerini!

        Başımı iki elimin arasına alıp neden artık o ideal kişinin karşıma çıkmadığını sorgularken bir an durdum. Sorunun benim şanssızlığım olmadığını aradığım şeyin yanlış olduğunu fark ettim.

        Sahi ne aradığını bilenimiz var mı ya da aradıklarımız neden bu denli hızlı değişir?

        Küçük bir havuzun içinde kayboluşlarımız neden? Kimi can simidi olmaya çalışıyor kimi de can simidini arıyor ama her seferinde boğulmak daha cezbedici geliyor yasak elmayı yermişçesine…

        Tabiatımız şaşkın bizim alt beyin üst beyin, kalple mantık, ruhla beden farkında değiliz ama sanki birbirine düşman!

        Bazen çocukken oynadığımız oyunlar mı bizi şaşırttı diye düşünüyorum. İki parçanın eşleşmesini ilk legolardan öğrenmiştik biz. O klik sesini duyana kadar evire çevire birbirine bastırıp denerdik.

        Şimdi karşılaştığımız insanları da boşluklarımızı doldurabilecek mi acaba diye evire çevire zorluyoruz. Bana sorarsanız hiç iyi etmiyoruz.

        Hayatta hiç kimseye kendinizi tamlatacak bir rol biçmemek gerektiğini öğrendim. Sevdiğiniz, hayatınızın merkezinde değil de yanınızda durdu mu 1+1 in sonucu 2 yerine 11 oluyormuş. O zaman yan yana yürüyor kendini ve karşındakini tüketmeden paylaşmanın keyfini yaşıyorsun. Şimdi karşıma çıkanlara sen benim boşluklarımı doldurma ben senin fazlalarına az olmayayım olgunlaşmış yanlarımızla yeni bir bütün oluşturalım diyorum.

        Yani mesele ne aynısı ne farklısı aralarda yakaladığımız anlık klik tınısı…

        Beni teğet geçen sevgili, bunca yıl senin gibi elini tutamadan kaybettiklerim ya da tamam onun elini tutabilirim deyip te yanıldıklarım bu farkındalıkları bıraktı bana. Şimdi o geçtiklerimin rolünü üstlendim sende.

        Dedim ya dur demek değil niyetim sadece bir durup düşünmeni isterim…

        ******

        Bana sizde biriken her ne ise yazın…

        Ben de kalbimin, ruhumun ve hatta bedenimin biriktirdikleri ile sizlere cümleler kurayım.fkazanci@haberturk.com

        fkazanci@haberturk.com

        Diğer Yazılar