Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para 2018 Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret zammı belli mi? - Para Haberleri

        Asgari ücret zammı için milyonlarca işçinin bekleyişi devam ediyor. Asgari ücretin ne kadar olacağı hakkında görüşmelerin yapıldığı Asgari Ücret Komisyonu, geçtiğimiz günlerde 3. kez toplanmıştı ancak asgari ücret belirlenmemişti. İşçilerin büyük heyecanla beklediği asgari ücretzammı, önümüzdeki günlerde belli olacak. Peki 2018 asgari ücret ne kadar olacak? İşte son gelişmeler...

        ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

        Asgari ücret zammı için milyonlarca işçi, merakla Asgari Ücret Komisyonu'ndan çıkacak olan kararı bekliyor. 2018 yılında asgari ücretin ne kadar olacağını belirleyen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, görüşmelerini sürdürüyor. Son olarak 22 Aralık Cuma günü 3. toplantısını gerçekleştiren komisyon, toplantıda asgari ücret zammı hakkında karara varamamıştı.

        REKLAM

        BAKAN SARIEROĞLU'NDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, konuk olduğu AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

        Ücretlendirmenin de konuşulan konulardan biri olduğunu belirten Sarıeroğlu, "Şu anda sendikalı kardeşlerimiz var, toplu sözleşme yapılmış süreçler söz konusu. Biz, mevcut, aynı şekilde devam ettireceğiz, 52 günlük bir ilave tediye artışımız olacak." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bugün konuya ilişkin açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Sarıeroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Yıllık brüt olarak 4 bin 621 lira, tabiiasgariücretdeğiştiği zaman bu rakam da artmış olacak. Bu ilave tediyeyi yılda 4 parçada vereceğiz inşallah. Bu şekilde tüm kadroya geçen sürekli işçilerimizin deücretlerinde bir artış da söz konusu olmuş olacak. İlerleyen yıllar içerisinde belli bir dönem sonrasında, çünkü toplu sözleşmeleri var, bu sözleşmelerin bitiminden sonra da inşallah daha da iyi şartlar konusunda hep birlikte oturup müzakere masasında çalışıp, kardeşlerimiz için iyi olanı yapacağız."

        CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Kongresine katılan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret konusunda açıklamalarda bulundu.

        Konuyla ilgili olarak konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Asgari ücret net bin 500 lira olacak dedik. "Nereden bulacaksın bu parayı" dediler. Türkiye'de para var da başka yere harcıyorsunuz. Cebinizi dolduruyorsunuz, işçiye vermiyorsunuz. Oturdular onlar da seçim bildirgesine "Bizde asgari ücreti arttıracağız" dediler. Buradan söylüyorum, 2018 yılında asgari ücret net 2 bin lira olmalı. Büyük ihtimal 'Parayı nereden bulacağız' diyecekler. Para var kardeşim para var. CHP'li belediyeler asgari ücreti net bin 500 lira olarak uyguluyorsa, sen koskoca devletsin sen nasıl yapamıyorsun. Ödemeyeceksen, bir geçinin bakalım aylık 2 bin lira." ifadelerini kullandı.

        BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

        REKLAM

        Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Bangladeş ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanında basın toplantısı düzenledi. Asgari ücrete ilişkin soruya Yıldırım, "Türk-İş teklifini sundu. Taraflar bir araya gelecekler en uygun şekilde, tarafları bakanlığımız bir araya getirecek.

        Müzakereler yapılacak. Uygun, en iyi şartlarda ne gerekiyorsa o rakam üzerinden mutabakata varılacak. Hükümetimiz yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Mağdur olmaması için her türlü tedbiri almıştır. Bu seferde aynı şekilde, makul olan, ülkenin şartlarını da dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandırılacaktır" karşılığını verdi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ