Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim 2021 YKS tercih kılavuzu yayınlandı! YKS tercihleri ne zaman? YKS tercih kılavuzu ve tercih tarihleri

        2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı, YKS adayları için tercih dönemi heyecanı başladı. ÖSYM, 2021 YKS tercihi yapacak adaylar için 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu erişime açmıştı. 2021 YKS tercih kılavuzu ve 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları hakkında merak edilenleri haberimizde bulabilirsiniz...

        2021 YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

        ÖSYM, Temmuz ayı içinde YKS adaylarına ön bilgi vermek adına örnek bir tercih kılavuzu yayımlamıştı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada:

        "2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 16 - 26 Temmuz 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlandı. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir." deildi.

        ÖSYM'nin tercih dönemi başlamadan detaylı bir tercih kılavuzu daha yayımlanması bekleniyor.

        2021 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

        2021 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

        ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün resmi Twitter hesabından merakla beklenen 2021 YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos arasında yapılacağını duyurdu.

        Haberi Hazırlayan: Elif Avcı
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ