Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ağrı Tanıtım Günleri İstanbul'da - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlenen Ağrı Tanıtım Günleri'nin sloganı 'Medeniyetler şehri kapılarını Batı'ya açıyor' olarak belirlendi.

        Organizasyon, İstanbulluları da, Ağrılıları da ve Ağrı'ya gidip kenti görmek isteyenleri de bekliyor. 7-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonda, yöresel lezzetler İstanbullularla buluşacak. Abdigor köftesi, beyaz bal ve daha birçok yerel lezzet tanıtılacak.

        Ayrıca kilim, tiftik, keçe yapımı gibi geleneksel el sanatları da sergilenecek. Etkinlikte ayrıca yöresel sanatçılar da sahne alacak.

        BAŞKAN YILDIZ ACAR: DOĞU BATI KARDEŞLİĞİ

        İlçe belediyelerinin de yer aldığı etkinliklerle ilgili Habertürk'e konuşan Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar, "Ağrı deyince akla ilk önce Doğubayazıt gelir. Bu fuarda bulunmamızın amacı Batı ile Doğu'nun kardeşliğini simgeleyecek şekilde burada olmak" dedi.

        İstanbul Ağrı Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Uşen, "Ağrımıza yakışacak şekilde kültürümüzü sadace Ağrılara değil İstanbul'daki tüm hemşehrilerimze göstermek istiyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ